‘Gezellige reuring in binnenstad Assen’’

‘Gezellige reuring in binnenstad Assen’’

‘Gezellige reuring in binnenstad Assen’’

Reacties uitgeschakeld voor ‘Gezellige reuring in binnenstad Assen’’

Assen – Een maand lang kunnen Assenaren zich naar hartenlust uitleven op de tijdelijke kunstijsbaan die vanaf 8 december verschijnt op het Koopmansplein. Initiatiefnemer is Stichting Winters Assen. Zij krijgt onder andere ondersteuning van studenten van Drenthe College.

“Deze schaatsbaan  zorgt weer voor gezellige reuring in de binnenstad. Dat is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Stichting Winters Assen, gemeente Assen en diverse sponsoren. We zijn ook enorm blij met de samenwerking met Drenthe College, die studenten levert.” De schaatsbaan van 20 bij 20 meter verschijnt in een grote tent – dus overdekt schaatsen – die ook plaatsbiedt aan horeca. Verder staan op het plein een oliebollenkraam en draaimolen.

Dickensmarkt

Wat valt er allemaal te beleven? “Veel”, zegt Veenhuizen. “Er is voor iedereen wel iets: publieksschaatsen, schoolschaatsen, schaatslessen, curling, een lichtjesparade, family night, kerstdienst, Dickensmarkt, winterspelen en Club Ice.” Het volle programma spreekt de studenten Orde & Veiligheid van Drenthe College wel aan: “Superinitiatief!”, zeggen zij. “In de binnenstad is voor ons niet altijd wat te doen. Dit is leuk, vooral Club Ice. Dat is een disco op het ijs met dj. Dat trekt zeker veel jongeren.”

Meekijken

Instructeur Ineke Priet van Drenthe College is ook enthousiast over de samenwerking: “Dit is een mooi evenement voor onze eerstejaarsstudenten. Zij mogen met de organisatie meekijken, in contact treden met het publiek en vragen beantwoorden. Een uitstekende ervaring om te werken aan hun sociale vaardigheden, die belangrijk zijn in hun toekomstige werk.”

Sponsoren

Bedrijven die de schaatsbaan tegen naamsvermelding, arrangementen en toegangskaarten willen sponsoren en vrijwilligers die zich willen aanmelden, kunnen terecht bij Winters Assen. De schaatsbaan is van 8 december tot en met 6 januari dagelijks geopend van 9.30 tot 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Schaatsen en icebyks (ijsfietsen) zijn te huur. Kijk voor actuele informatie en tarieven op wintersassen.nl.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Gratis compost, schop mee

Reacties uitgeschakeld voor Gratis compost, schop mee

De TT week is begonnen met de TT run

Reacties uitgeschakeld voor De TT week is begonnen met de TT run

Fietser gewond bij aanrijding op Europaweg-Noord / Weverstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser gewond bij aanrijding op Europaweg-Noord / Weverstraat in Assen

Chaos ontstaan bij Q-Park station Assen

Reacties uitgeschakeld voor Chaos ontstaan bij Q-Park station Assen

Darters Marsdijkhal 1 verliezen in topper van De Planeet

Reacties uitgeschakeld voor Darters Marsdijkhal 1 verliezen in topper van De Planeet

Automobiliste raakt in de slip en glijdt van talud A28

Reacties uitgeschakeld voor Automobiliste raakt in de slip en glijdt van talud A28

Beginnerstraining bij Loopgroep Kloosterveen

Reacties uitgeschakeld voor Beginnerstraining bij Loopgroep Kloosterveen

Buskaartje in Groningen en Drenthe wordt flink duurder

Reacties uitgeschakeld voor Buskaartje in Groningen en Drenthe wordt flink duurder

Create AccountLog In Your Account