Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start

Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start

Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start

Reacties uitgeschakeld voor Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start

Regio – Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn kunnen een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar van € 1000, € 1500 en € 3000. Deze zijn bedoeld voor dorpen die actief de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp bevorderen.

Bij de vorige editie, in 2017, dongen 28 dorpen vanuit het hele land mee. Daar zaten maar liefst 4 Drentse dorpen bij. En Witteveen kwam in de finale als landelijke winnaar uit de bus! Want we weten allemaal dat Drentse dorpen mooie dingen doen.

Aanmelden voor deelname kan via BOKD. Daar is op de site www.bokd.nl het aanmeldingsformulier beschikbaar. Op 5 februari sluit de termijn voor aanmelding. Dan buigt een driekoppige jury, bestaande uit vertegenwoordiging van de Rijksoverheid (Ministerie van BZK); Onderwijs en een initiatief ondersteunende organisatie zich over de inzendingen. De samenstelling van de jury maken we in december bekend. Bij de criteria die de jury hanteert, ligt deze keer extra nadruk op het aspect duurzaamheid.

Dinsdag 19 maart maakt de jury bekend welke dorpen naar de finale gaan. De uitreiking van de prijs is op 25 mei in het Drentse dorp Witteveen, winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2017.

De Dorpsvernieuwingsprijs is een initiatief van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, directie Democratie en Burgerschap. In overleg met de winnaar en gemeente, wordt gekeken naar deelname aan de Europese Dorpsvernieuwingsprijs. Zo creëert de prijs een nationaal en internationaal platform waar initiatieven zichtbaar worden en kennis en ervaring wordt gedeeld. Bijlage: criteria Dorpsvernieuwingsprijs 2019. Zie ook http://www.lvkk.nlvoor meer informatie over de Dorpsvernieuwingsprijs.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Reacties uitgeschakeld voor

Bommelding bij supermarkt Jumbo aan de Kleuvenstee in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bommelding bij supermarkt Jumbo aan de Kleuvenstee in Assen

Kerstverhaal in Rolde

Reacties uitgeschakeld voor Kerstverhaal in Rolde

Vissterfte in vijvers in Peelo en Marsdijk Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vissterfte in vijvers in Peelo en Marsdijk Assen

De politie op zoek naar eigenaar rolstoel-fiets

Reacties uitgeschakeld voor De politie op zoek naar eigenaar rolstoel-fiets

Bartje Pimpen tijdens Bartjes verjaardag

Reacties uitgeschakeld voor Bartje Pimpen tijdens Bartjes verjaardag

Zwaar verkeersongeval op N34 tussen Borger en Gieten (VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Zwaar verkeersongeval op N34 tussen Borger en Gieten (VIDEO)

Create AccountLog In Your Account