DTM autorace voor TT Circuit Assen, 19 – 21 juli 2019

DTM autorace voor TT Circuit Assen, 19 – 21 juli 2019

DTM autorace voor TT Circuit Assen, 19 – 21 juli 2019

Reacties uitgeschakeld voor DTM autorace voor TT Circuit Assen, 19 – 21 juli 2019

Assen Het TT Circuit Assen is van 19 tot en met 21 juli 2019 voor het eerst het toneel van een DTM autorace. De Asser promotor LDP International b.v. tekende onlangs een 3-jarig contract met de serie. De ‘Deutsche Tourenwagen Masters’ is in Europa één van de belangrijkste toerwagenkampioenschappen. Met 500 Pk sterke 4.0 liter V8 coupéversies van BMW, Mercedes, Audi bestuurd door topcoureurs wordt het ook wel de Formule 1 van de toerwagens genoemd.

Lee van Dam van LDP International:DTM en Assen lonkten al geruime tijd naar elkaar, maar eerder lukte het niet om tot een voor beide partijen bevredigende overeenkomst te komen. Dat de DTM organisatie ons nu zelf benaderde om de komende jaren de DTM Race op Assen te organiseren zie ik als een grote eer. Ik ben ervan overtuigd dat de actuele lobby om Formule 1 naar Assen te halen heeft bijgedragen aan de profilering van het TT-circuit als één van de beste circuitfaciliteiten ter wereld.”

Vandaag maakte DTM de 2019 kalender openbaar, gisteren kondigde Aston Martin aan toe te treden tot het kampioenschap. In Assen worden op 20 en 21 juli 2019 twee DTM races verreden. Het ‘Rahmenprogramm’, met de recent aangekondigde W Series, een opleidingsklasse speciaal voor vrouwelijke talenten, Formule 3, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Lotus Cup Europe biedt veel afwisseling. De dit jaar ingezette trend van beroemde gastrijders wordt naar verwachting doorgezet. Onder anderen tweevoudig Champcar-kampioen en voormalig F1-coureur Alex Zanardi en vijfvoudig wereldkampioen Rally Sebastien Ogier traden met een ‘wildcard’ aan in DTM.

Het van oorsprong Duitse kampioenschap wordt sinds 1984 verreden op diverse grote circuits in Europa. Duitse Toerwagengrootheden als Klaus Ludwig in de indrukwekkende Mercedes 190 E Evo 2 en Bern Schneider in de C-klasse AMG wonnen veruit de meeste kampioenschappen. Maar ook de Italiaan Nicola Larini in de beeldschone Alfa Romeo 155 TI en coureurs uit Groot Brittannië, Zweden, Denemarken, Frankrijk, België wisten het DTM kampioenschap al eens te winnen.

Christijan Albers is de meest succesvolle Nederlander in DTM. Hij was in de jaren voor zijn overstap naar de Formule 1 met meerdere race-overwinningen een serieuze titelkandidaat in het fabrieksteam van Mercedes. Robin Frijns uit Maastricht komt sinds 2017 uit als enige Nederlander in het DTM. Dit jaar wist hij in Misano zijn eerste podium te pakken, tevens de eerste podiumklassering in DTM voor een Nederlander in bijna 13 jaar.

De beslissing in het DTM kampioenschap valt over enkele dagen in Hockenheim. Zowel de regerend kampioen René Rast uit Duitsland in de Audi RS5 DTM als de Britten Gary Paffett en Paul di Resta in de Mercedes C63 AMG DTM maken nog kans op de titel.

Kaarten voor de allereerste DTM wedstrijd in Assen zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro. De voorverkoop van kaarten start in november via de officiële website www.DTM.com/tickets.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Hoe veilig is Drenthe?

Reacties uitgeschakeld voor Hoe veilig is Drenthe?

Automobilist die in december 2015: veroorzaker dodelijk ongeluk in Assen mag twee jaar niet rijden

Reacties uitgeschakeld voor Automobilist die in december 2015: veroorzaker dodelijk ongeluk in Assen mag twee jaar niet rijden

TT Festival 2017 in volle gang

Reacties uitgeschakeld voor TT Festival 2017 in volle gang

Kunstenaar Maarten Westmaas opent virtuele kunstgalerie

Reacties uitgeschakeld voor Kunstenaar Maarten Westmaas opent virtuele kunstgalerie

Twee verdachten aangehouden na vechtpartij in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee verdachten aangehouden na vechtpartij in Assen

Dakbrand bij woning in Zeegse

Reacties uitgeschakeld voor Dakbrand bij woning in Zeegse

Bewoners geëvacueerd na gaslucht aan de Rudolf van Coevordenstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bewoners geëvacueerd na gaslucht aan de Rudolf van Coevordenstraat in Assen

EEN WNF-PAKKET IS (AAN DE) NATUUR SCHENKEN

Reacties uitgeschakeld voor EEN WNF-PAKKET IS (AAN DE) NATUUR SCHENKEN

Grote brand in Gieten bij agrarisch bedrijf

Reacties uitgeschakeld voor Grote brand in Gieten bij agrarisch bedrijf

Races, TT-festival en campings goed bereikbaar met openbaar vervoer

Reacties uitgeschakeld voor Races, TT-festival en campings goed bereikbaar met openbaar vervoer

Militair aangehouden voor rijden onder invloed

Reacties uitgeschakeld voor Militair aangehouden voor rijden onder invloed

Politie pakt verdachten van vernielen auto’s in de wijk De Lariks in Assen op

Reacties uitgeschakeld voor Politie pakt verdachten van vernielen auto’s in de wijk De Lariks in Assen op

Create AccountLog In Your Account