Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Reacties uitgeschakeld voor Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Drenthe – Zondag 14 oktober vindt de 4-mijl van Groningen plaats. Voor de 23.000 lopers en tienduizenden toeschouwers zet Qbuzz extra bussen in en stoppen enkele lijnen extra bij P+R Haren. Ook is de route van veel buslijnen in de stad Groningen sterk aangepast.

Centrum bereikbaar via Hoofdstation, beperkt busvervoer UMCG Vanwege de 4-mijl van Groningen zijn veel wegen afgesloten voor het verkeer. Voorgaande jaren is gebleken dat het busvervoer hierdoor veel vertraging heeft opgelopen en daardoor op veel lijnen meerdere ritten zijn uitgevallen. Om te zorgen dat de bussen in 2018 tijdens de 4-mijl gewoon door kunnen blijven rijden, zijn routes van veel lijnen tussen 12 en 18 uur aangepast. Buslijnen rijden hierdoor o.a. niet via het centrum, UMCG en Oosterparkwijk. Reizigers naar het centrum van Groningen kunnen reizen via het Hoofdstation, reizigers voor het UMCG met de extra buslijn 2 die is ingelegd van Zernike, Station Noord en UMCG naar Station Europapark.

Extra ritten Q-link 5 Annen – Groningen Q-link lijn 5 rijdt op zondagen elk uur tussen Annen – Zuidlaren en P+R Haren – Groningen. Vanwege de 4-mijl rijdt Q-link lijn 5 op zondag 14 oktober van 11 tot 18 uur twee keer per uur op de route Annen – Zuidlaren – P+R Haren – Hoofdstation Groningen.

Qliner 300 uit Emmen en 309 uit Assen stoppen extra bij P+R Haren Qliner 300 van Emmen via Borger en Gieten naar Groningen en Qliner 309 van Assen naar Groningen stoppen op zondag 14 oktober tot 14 uur extra bij P+R Haren. Lopers van de 4-mijl van Groningen kunnen hier uitstappen en naar de start van de 4-mijl lopen. Voor de terugreis kunnen de lopers van de 4-mijl weer opstappen bij het Hoofdstation van Groningen voor de reis met de Qliner naar huis.

Meer informatie over de aangepaste routes en extra bussen tijdens de 4-mijl is beschikbaar op de website van Qbuzz (www.qbuzz.nl/gd).  Reizen met de Qliners en extra ritten Q-link lijn 2 en 5 kan met alle reguliere vervoersbewijzen, zoals de OV-chipkaart op saldo, of een papieren kaartje bij de chauffeur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Geslaagde Landelijke BeeBalldag bij S.C. The Pioneers in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Geslaagde Landelijke BeeBalldag bij S.C. The Pioneers in Assen

GROOTSTE CONGRES IN DE GESCHIEDENIS VAN DE NIEUWE KOLK

Reacties uitgeschakeld voor GROOTSTE CONGRES IN DE GESCHIEDENIS VAN DE NIEUWE KOLK

Auto brandt volledig uit in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Auto brandt volledig uit in Assen

Volleybaldames Sudosa-Desto uitgeschakeld in wartfinale van het bekertoernooi

Reacties uitgeschakeld voor Volleybaldames Sudosa-Desto uitgeschakeld in wartfinale van het bekertoernooi

Fietser rijdt over vluchtstrook A28 tussen Groningen en Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser rijdt over vluchtstrook A28 tussen Groningen en Assen

Dutch Tournament 15,16 and 17 JUNE 2018

Reacties uitgeschakeld voor Dutch Tournament 15,16 and 17 JUNE 2018

brand aan de Beukenlaan in Nieuw Roden

Reacties uitgeschakeld voor brand aan de Beukenlaan in Nieuw Roden

Create AccountLog In Your Account