START ELFDE EDITIE VOORLEESKARAVAAN IN DNK

START ELFDE EDITIE VOORLEESKARAVAAN IN DNK

START ELFDE EDITIE VOORLEESKARAVAAN IN DNK

Reacties uitgeschakeld voor START ELFDE EDITIE VOORLEESKARAVAAN IN DNK

Assen – Vanochtend ging de elfde editie van de Voorleeskaravaan van start in De Nieuwe Kolk. Een project van de Bibliotheek van DNK en NHL Stenden Hogeschool waarbij lezen en voorlezen gestimuleerd wordt bij gezinnen met een migratieachtergrond. Pabo studenten worden gekoppeld aan een gezin waarin ze een schooljaar lang wekelijks voorlezen en andere activiteiten mee ondernemen. Wethouder Gea Smith verzorgde het eerste voorleesmoment.

Maandagochtend 17 september ging een nieuwe editie van de Voorleeskaravaan van start in DNK. In het komende schooljaar verzorgen DNK en de Pabo-opleiding van NHL Stenden Hogeschool het voorlezen bij tientallen kinderen thuis. Een Pabo student wordt aan een gezin gekoppeld en gaat vervolgens wekelijks bij het gezin thuis voorlezen en zal ook andere leuke activiteiten ondernemen met de kinderen. Op deze manier wordt het lezen en voorlezen gestimuleerd bij gezinnen met een migratieachtergrond.

Tijdens de start van de Voorleeskaravaan maakten de deelnemende studenten en de gezinnen kennis met elkaar. Wethouder Gea Smith, met o.a. cultuur en DNK onder haar portefeuille, verzorgde het eerste voorleesmoment voor alle aanwezige kinderen, ouders en hun studenten.

De studenten dragen door middel van de Voorleeskaravaan bij aan de lees- en taalvaardigheid van de kinderen. Voor de kinderen en hun gezin een erg leerzame maar ook leuke tijd en voor de studenten is de Voorleeskaravaan een project waarbij ze veel ervaring opdoen en andere culturen leren kennen.
De Voorleeskaravaan is een initiatief van de Bibliotheek DNK.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account