SOMCOM tevreden na verhuizing: ‘Alle kennis nu op één plek’

SOMCOM tevreden na verhuizing: ‘Alle kennis nu op één plek’

SOMCOM tevreden na verhuizing: ‘Alle kennis nu op één plek’

Reacties uitgeschakeld voor SOMCOM tevreden na verhuizing: ‘Alle kennis nu op één plek’

Assen – Een jaar zit nu op haar nieuwe locatie aan de Europaweg-Noord in Assen. Het is gerust een toplocatie te noemen, met gratis parkeergelegenheid voor de deur en alle ruimte voor de nieuwe werkzaamheden van het servicebedrijf. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik met eigenaar Carlo Sommeling.

Van veraf valt de herkenbare blauwe SOMCOM-kleur onmiddellijk op. Ook in het pand aan de Europaweg-Noord heeft de kleur een centrale plek gekregen, net als de bekende cartoons van het bedrijf. De vertrouwde gezichten hangen niet alleen aan de muur, maar zijn ook in het pand te vinden. In de showroom laten medewerkers klanten kennis maken met de ‘Second Lifeproducten’, terwijl anderen in het SOMCOM-lab bezig zijn met het repareren van mobiele telefoons en computers. Ze maken graag tijd voor een écht gesprek met de klanten die binnenkomen of laten ze zien hoe ze te werk gaan.

Microscopisch repareren Eigenaar Carlo Sommeling kijkt trots toe: “Zo’n verhuizing is spannend, maar we hebben een heel succesvol eerste jaar achter de rug met veel positieve reacties. Onze missie om alle kennis op één plek te verzamelen en zo nieuwe werkzaamheden te kunnen uitvoeren is meer dan geslaagd. Deze locatie bleek voor nu perfect.” Vorig jaar besloot Sommeling met pijn in zijn hart de vestiging in Bovensmilde te sluiten, net als de Asser vestiging aan de Oude Molenstraat. Aan de Europaweg-Noord ging SOMCOM verder met het ontwikkelen van de al eerder ingeslagen weg: de verkoop van zelfgebouwde gamepc’s, de Second Life-producten en het eigen SOMCOMlab. De vraag of de huidige locatie het eindstation is van SOMCOM wordt door Sommeling geheimzinnig beantwoord met een knipoog.

In het SOMCOM-lab gebeuren bijzondere dingen. Producten worden er namelijk op microscopische wijze gerepareerd. Met als gevolg dat apparaten die vooraf afgeschreven lijken, het na reparatie weer als vanouds doen. “We kunnen steeds meer en meer”, legt Sommeling uit.

“Daarom zijn we als SOMCOM ook meer de nadruk op techniek gaan leggen. Dankzij onze kennis en ervaring en ons materiaal hebben wij nog wel eens succes, waar anderen al zijn afgehaakt. Telecomreparaties vragen om expertise.”

Vakkennis en klantbeleving Die vakkennis kom je door het hele bedrijf tegen. Zo heeft SOMCOM een eigen gamepc-lijn ontwikkeld: MOCMOS Gaming. De computers worden op aanvraag en naar wens van de klant gebouwd en samengesteld. Daarnaast staat de showroom vol met de zogenoemde Second Lifeproducten, zoals tweedehands computers, Apple-producten en laptops. Producten van de hoogste kwaliteit, die altijd de oorspronkelijke staat benaderen.

In het afgelopen jaar heeft het bedrijf enorme stappen gemaakt, maar Sommeling blijft ambitieus. “Wat we doen is bijzonder, maar vooral ook de klantbeleving staat bij ons voorop. Mensen moeten hier altijd met een goed gevoel weggaan. Met een glimlach de deur uit. Daar staan we voor.”

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Oude politiewagentje van het Verkeerspark blijft in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Oude politiewagentje van het Verkeerspark blijft in Assen

Baggerwerkzaamheden stopgezet in Kanaal Assen

Reacties uitgeschakeld voor Baggerwerkzaamheden stopgezet in Kanaal Assen

Een korte impressie TT 2016

Reacties uitgeschakeld voor Een korte impressie TT 2016

29-jarige assenaar met 204 km/u over de A7

Reacties uitgeschakeld voor 29-jarige assenaar met 204 km/u over de A7

Geen grote calamiteiten bij jaarwisseling in Provincie Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Geen grote calamiteiten bij jaarwisseling in Provincie Drenthe

Tentoonstellingen over Frits Meppelink en het Drents Landrecht bij Stedelijk Museum Coevorden

Reacties uitgeschakeld voor Tentoonstellingen over Frits Meppelink en het Drents Landrecht bij Stedelijk Museum Coevorden

COG Drenthe ‘’Ook dit schooljaar staat het kind bij ons centraal’’

Reacties uitgeschakeld voor COG Drenthe ‘’Ook dit schooljaar staat het kind bij ons centraal’’

Stadspartij PLOP heeft een nieuwe voorzitter

Reacties uitgeschakeld voor Stadspartij PLOP heeft een nieuwe voorzitter

Groot concert Gospelkoor Reflection Assen

Reacties uitgeschakeld voor Groot concert Gospelkoor Reflection Assen

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval in Norg

Reacties uitgeschakeld voor Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval in Norg

G-Bowlen voor de Regio Noord in Bowlingcentrum Pand 17 dit weekend

Reacties uitgeschakeld voor G-Bowlen voor de Regio Noord in Bowlingcentrum Pand 17 dit weekend

Gewapende overval op Mediamarkt in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gewapende overval op Mediamarkt in Assen

Create AccountLog In Your Account