De Nederlandse kanshebbers voor MXGP Vrouwen

De Nederlandse kanshebbers voor MXGP Vrouwen

De Nederlandse kanshebbers voor MXGP Vrouwen

Reacties uitgeschakeld voor De Nederlandse kanshebbers voor MXGP Vrouwen

Op 16 september vindt de volgende ronde van de Women’s Motocross World Championship plaats op de TT Assen. De vorige ronde, op 17 juni in het Italiaanse Ottobiano, werd gewonnen door de Nederlandse Nancy van de Ven. Zij staat na vier rondes op een gedeelde tweede plaats voor het gehele evenement, samen met Kiara Fontanesi, en 21 punten achter koploper Courtney Duncan. Met nog twee rondes te gaan – hoe liggen haar kansen en hoe gaat het met de andere Nederlandse deelnemers?

De Nederlandse deelnemers

De vierde ronde van de MXGP Vrouwen in Italië eindigde met drie Nederlandse vrouwen in de top tien: Nancy van de Ven was de winnaar, Shana van der Vlist behaalde een vijfde plaats en Lynn Valk werd tiende.

Van de Ven rijdt al vanaf zeer jonge leeftijd en is vast van plan ooit wereldkampioen dames te worden. Is dit al haar kans? Ook de andere Nederlandse deelnemers doen het goed. Dankzij de vijfde plaats van Van der Vlist is zij gestegen naar positie acht in het algemeen klassement. Ook Lynn Valk heeft veel verbetering laten zien gedurende haar eerste wereldkampioenschap en staat nu op de twaalfde plaats, met kans om nog te stijgen tot in de top tien.

De vooruitzichten

De twintig-jarige Van de Ven had eerder in het seizoen nog last van een zware beenblessure, maar daar was in Ottobiano weinig van te merken. Dit is natuurlijk veelbelovend voor de rest van het kampioenschap. Daarvoor moet ze natuurlijk wel haar achterstand op de Nieuw-Zeelandse Duncan weten in te lopen en de winnaar van vorig jaar, Kiara Fontanesi, voorblijven. Ook de Duitse Larissa Papenmeijer is nog een grote bedreiging – zij heeft met 161 punten slechts twee punten minder dan Van de Ven en Fontanesi. Met nog twee rondes te gaan, kan er nog van alles gebeuren.

Hoe dan ook, het belooft een mooi evenement te worden, net als de OW Cup Motorraces, de RSZ Motorraces en natuurlijk de Gamma Racing Day.

Ben je van plan een online weddenschap te plaatsen op een race? Op verschillende websites zoals Unibet kun je hier meer informatie over vinden en wedden op de uitkomst van diverse motorsportevenementen.

Reacties

Beheer

Related Posts

Create AccountLog In Your Account