Nieuwe opstelling Asser marktkramen getest

Assen – Op de Asser warenmarkt wordt een andere opstelling van de marktkramen uitgeprobeerd.

Het gaat om het gedeelte aan de Nieuwe Huizen, waar nu acht marktkramen met de rug naar elkaar toestaan. Bij de proef komen de kramen tegenover elkaar te staan, zodat er één open wandelgedeelte ontstaat.

Deze proefopstelling moet uitwijzen of dit voor het publiek aantrekkelijker is, want de laatste tijd loopt het aantal bezoekers op dit deel van de markt flink terug. Ook is een aantal marktkooplieden afgehaakt. In eerste instantie wordt de proef alleen maar op de woensdagmarkt gehouden en na een half jaar is er een evaluatie.

Morgen begint de proefopstelling met de marktkramen op de warenmarkt aan de Nieuwe Huizen. De gemeente heeft hiertoe besloten in nauw overleg met de marktkooplieden en de winkeliers aan de Nieuwe Huizen.

Voorheen stonden de marktkramen ook tegenover elkaar, maar toen waren er klachten van winkeliers. Die vonden dat zij hiermee buitengesloten werden en aan het zicht van het publiek onttrokken werden. De kramen staan dan namelijk met de achterkant naar de winkelpanden aan weerszijden van de Nieuwe Huizen.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account