Geheel vernieuwd wellness, lifestyle en beauty center LOFF-Assen opent op 23 juni de deuren voor het publiek

Geheel vernieuwd wellness, lifestyle en beauty center LOFF-Assen opent op 23 juni de deuren voor het publiek

Geheel vernieuwd wellness, lifestyle en beauty center LOFF-Assen opent op 23 juni de deuren voor het publiek

Reacties uitgeschakeld voor Geheel vernieuwd wellness, lifestyle en beauty center LOFF-Assen opent op 23 juni de deuren voor het publiek

Assen – Sinds de oprichting in 2016, onderscheidt LOFF-Assen zich door een uniek concept: het is het eerste wellness center in het noorden van Nederland, waar klanten naast een uitgebreide reeks natuurlijke beauty- en wellness behandelingen gebruik kunnen maken van floatrooms. Floaten is het gewichtsloos drijven in water met een bijzonder hoge concentratie aan magnesiumzouten, wat een helend en ontspannend effect heeft op lichaam en geest.

Het concept werd al snel zo populair, dat het oude pand uit zijn voegen begon te barsten. Na een grootscheepse verbouwing, is LOFF-Assen per eind mei verhuisd naar een veel groter pand op het industrieterrein van Assen. Het bestaande aanbod is uitgebreid met diverse sauna’s, een oosterse hamam, yoga- en pilateslessen en een (vegan) cateringservice. De feestelijke opening vindt plaats op 23 juni.

Floaten: heilzaam voor lichaam en geest

Floaten is een effectieve manier om te ontspannen en pijn te verlichten. Tijdens het floaten drijf je in een bassin met ongeveer 800 liter water, waarin een hoge concentratie aan magnesiumzouten is opgelost. Hierdoor zweeft het lichaam als het ware bovenop het water, dat een constante temperatuur van 35,5 graden heeft. De luchttemperatuur in de floatroom is gelijk aan die van het water, waardoor je na een aantal minuten geen verschil meer voelt tussen de plekken waar het water het lichaam raakt, en de lichaamsdelen die boven het water uitkomen. Doordat er in de floatroom geen externe prikkels zoals licht, geluid, zwaartekracht en temperatuurverschillen zijn, komen lichaam en geest volledig tot rust.

Naast het kalmerende effect, heeft floaten een wetenschappelijk bewezen, positief effect op tal van lichaamsprocessen zoals de spijsvertering, het spierstelsel, de doorbloeding, de afvoer van gifstoffen en het slaapritme. Het helpt daarnaast om een magnesiumtekort te compenseren, iets dat vooral veroorzaakt wordt door ons bewerkte voedsel en de verarming van de landbouwgrond.

Allround- wellnesspakket

Het vernieuwde concept omvat niet alleen de bekende floatrooms, massage- en beauty behandelingen, maar ook een Finse buitensauna, zoutsauna, stoomcabine, infrarood cabine voor 2 personen met ergodynamische stoelen, voetbad, een hamamruimte waar klanten een authentieke oosterse hamambehandeling kunnen ondergaan, een open-air douche en een zonnige tuin met luxe ligbedjes en zitjes. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kan er gerouleerd worden tussen de verschillende ruimtes. Tot 30 mensen kunnen tegelijkertijd gebruik maken van een wellness arrangement.

LOFF kiest bewust voor kleinschalig, persoonlijk en full service: dat wil zeggen dat eten en drinken in elk arrangement is inbegrepen en dat klanten verzekerd zijn van een ontspannende atmosfeer, waarbij er nooit teveel andere mensen rondlopen.

Gezonde catering met een oosters tintje

LOFF wil zijn klanten voorzien van gezonde, verantwoorde maar vooral lekker hapjes en drankjes. Geheel passend bij het Hamam concept, is er een cateraar gevonden die verse gerechten met een oosters tintje serveert. Klanten kunnen in de relaxruimte genieten van een Marokkaanse high tea, warme tajine gerechten en andere culinaire traktaties. Alles is vers, biologisch, zoveel mogelijk gluten/lactose/suikervrij en daarnaast ook geschikt voor veganisten.

Yogapakket wordt uitgebreid

Ook het lessenpakket is flink uitgebreid. Voor groepen van maximaal 6 personen wordt er vijf 5 dagen per week lesgegeven in Hatha-, Yin- en Ashtanga yoga-, mindfit, meditatie of pilates. Daarnaast is het mogelijk om een dag- of groepsarrangementen met een van deze lessen te boeken.

Reacties

Redactie

Related Posts

Extra bussen tot na middernacht tijdens C’est La Vie

Reacties uitgeschakeld voor Extra bussen tot na middernacht tijdens C’est La Vie

Wij mogen niets doen, dus gaan ook niet in de verhoorkamer zitten

Reacties uitgeschakeld voor Wij mogen niets doen, dus gaan ook niet in de verhoorkamer zitten

Meerdere ongevallen met motoren tijdens TT 2016

Reacties uitgeschakeld voor Meerdere ongevallen met motoren tijdens TT 2016

Wereldkampioenschap Motorcross opnieuw in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wereldkampioenschap Motorcross opnieuw in Assen

Bezoekers van Drents Museum wachten in de regen

Reacties uitgeschakeld voor Bezoekers van Drents Museum wachten in de regen

Autmobilist raakt in de slipt op A28 en raakt gewond (VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Autmobilist raakt in de slipt op A28 en raakt gewond (VIDEO)

Create AccountLog In Your Account