BEVER-EXCURSIE WERELD NATUUR FONDS

BEVER-EXCURSIE WERELD NATUUR FONDS

BEVER-EXCURSIE WERELD NATUUR FONDS

Reacties uitgeschakeld voor BEVER-EXCURSIE WERELD NATUUR FONDS

Assen – Het Drentse Landschap, Het Groninger Landschap en het Wereld Na­tuur Fonds presenteerden in 1995 een gezamenlijke natuuront­wikkelings­visie voor het stroo­mgebied van de Hunze. Dit heeft geleid tot uitvoering van natuurontwikkelingsprojecten op diverse plekken langs de Hunze.

In 2008 hebben Het Drentse Landschap en Het Groninger Landschap het initiatief genomen om een aantal bevers uit te zetten aan de Hunze. Mede dankzij de bevers zal de Hunze zich weer tot een vrij kronkelende beek ontwikkelen, ingebed in een natuurrijk landschap dat voor mens, plant en dier aantrekkelijk is. Inmiddels is het aantal uitgezette bevers in dit gebied flink toegenomen.

Op 7 juli organiseert het WWF in samenwerking met Warenhuis Vanderveen te Assen een bever-excursie in het Hunzedal. Een professionele bevergids neemt je mee in de wereld van de bever en zal je hier van alles over vertellen. Tijdens deze excursie zul je vraatsporen en burchten tegenkomen. Met wat geluk zul je deze vriendelijke vegetariër, tevens het grootste knaagdier van Europa, ook in het echt zien!

Na de excursie wordt er om 13:30 uur een film vertoond over de herintroductie van de bever in het stroomgebied van de Hunze in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Ook zal er een spreker aanwezig zijn om meer te vertellen over Het Drentse Landschap.

De bever-excursie start om 09:00 uur en deelname bedraagt €10,- p.p. inclusief koffie/thee en lunch. Alleen naar de film is ook mogelijk en gratis. Aanmelden kan tot 30 juni door te mailen naar: assenemmen@wnfregioteam.nl of door langs te gaan bij WWF op de entresol, middenin Warenhuis Vanderveen.

Het Regioteam WWF Assen & Emmen heeft weer plek voor gemotiveerde vrijwilligers voor de winkel in Warenhuis Vanderveen te Assen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Kop-staart aanrijding op de Asserstraat in Rhee

Reacties uitgeschakeld voor Kop-staart aanrijding op de Asserstraat in Rhee

Drents Verkeersveiligheidslabel voor de Vredeveldschool!

Reacties uitgeschakeld voor Drents Verkeersveiligheidslabel voor de Vredeveldschool!

De Blauwe As gaat woensdag open voor de recreatievaart

Reacties uitgeschakeld voor De Blauwe As gaat woensdag open voor de recreatievaart

Wederom brand in leegstaand bedrijfspand aan de Azieweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wederom brand in leegstaand bedrijfspand aan de Azieweg in Assen

Brandstof speelt extra voorstellingen over het waargebeurde verhaal van een jonge Syrische vluchteling

Reacties uitgeschakeld voor Brandstof speelt extra voorstellingen over het waargebeurde verhaal van een jonge Syrische vluchteling

Wieke Paulusma nieuwe voorzitter bestuur Internationaal Filmfestival Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wieke Paulusma nieuwe voorzitter bestuur Internationaal Filmfestival Assen

Create AccountLog In Your Account