Asser Uitdaging samen met anderen aan de slag voor Ouderendag

Asser Uitdaging samen met anderen aan de slag voor Ouderendag

Asser Uitdaging samen met anderen aan de slag voor Ouderendag

Reacties uitgeschakeld voor Asser Uitdaging samen met anderen aan de slag voor Ouderendag

Assen – De Asser Uitdaging is het hele jaar door druk met een heleboel vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven om vraag en aanbod te matchen van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het hoogtepunt is de jaarlijkse Beursvloer en sinds vorig jaar de Landelijke Ouderendag in oktober.

Voor de 2e keer organiseert de Asser Uitdaging in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de Nationale Ouderendag. Na het succes van vorig jaar doen we het nu samen met een heleboel Asser partijen waaronder de Rabobank Assen, Icare, Interzorg, Werkplein Baanzicht, de ouderenbond PCOB, MbvO Seniorensport en Vaart Welzijn.

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag, dit jaar op vrijdag 5 oktober 2018, laten we deze wensen uitkomen en in de hele week voorafgaand zijn er allerlei leuke activiteiten op verschillende locaties in Assen.

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand.

“Eigenlijk heb ik niet zo veel te wensen. Behalve een stukje nougat bij de koffie ofzo. Maar als ik dan toch nog iets mag meemaken, dan wil ik de Regenboogklasse zien schitteren tijdens de Sneekweek”, vertelt Janny de Boer (91). En dus is zij mee geweest het water op. “Ik heb mijn ups en downs, maar dat verrijkt je! Een gevoel van dankbaarheid overheerst als ik terugkijk op deze dag.”

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

Heeft u of een familielid of bekende een langgekoesterde droom of iets wat u al heel lang niet meer heeft kunnen doen? De keuze is aan u. Wilt u naar het strand, een ijsje met iemand eten of ergens lunchen? Het ouderlijk dorp of een vriendin van vroeger bezoeken? Of…?

Wij zijn uiteraard ook nog op zoek naar bedrijven die eventueel samen met hun medewerkers iets willen betekenen voor de ouderen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Monique Huizenga via info@asseruitdaging.nl

Reacties

Redactie

Related Posts

Politie vindt gedumpt afval langs de Haar in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie vindt gedumpt afval langs de Haar in Assen

fietstunnel vredeveldseweg-stationstraat afgesloten

Reacties uitgeschakeld voor fietstunnel vredeveldseweg-stationstraat afgesloten

Greetje werd eerste en Famke ,Silke tweede en Alexsandra op de derde plaats in het Twinkel judotoernooi in Gilze

Reacties uitgeschakeld voor Greetje werd eerste en Famke ,Silke tweede en Alexsandra op de derde plaats in het Twinkel judotoernooi in Gilze

Politie pakt verdachten op na serie branden

Reacties uitgeschakeld voor Politie pakt verdachten op na serie branden

The DUTCH TOURNAMENT

Reacties uitgeschakeld voor The DUTCH TOURNAMENT

Stadspartij PLOP heeft een nieuwe voorzitter

Reacties uitgeschakeld voor Stadspartij PLOP heeft een nieuwe voorzitter

Politie zoekt getuigen van autobrand aan de Stoepveldsingel in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie zoekt getuigen van autobrand aan de Stoepveldsingel in Assen

Routes startplaats Assen Drentse Fiets4daagse bekend

Reacties uitgeschakeld voor Routes startplaats Assen Drentse Fiets4daagse bekend

Create AccountLog In Your Account