Importeur Clausius Warmtepompen opent showroom in Gieten

Importeur Clausius Warmtepompen opent showroom in Gieten

Importeur Clausius Warmtepompen opent showroom in Gieten

Reacties uitgeschakeld voor Importeur Clausius Warmtepompen opent showroom in Gieten

Gieten – In Gieten komt een showroom van Clausius Nederland Warmtepompen. Installateurs kunnen er terecht voor professionele ondersteuning, training en gebruik van de showroom voor hun klanten. Ook particulieren kunnen er terecht voor advies en informatie over warmtepompen. Het pand wordt op 15 juni feestelijk geopend voor zakelijke relaties en op 16 juni voor alle geïnteresseerden. Ook daarna staan de deuren open voor iedereen die meer wil weten over warmtepompen.

Geen gas meer

De warmtepomp is bezig aan een flinke opmars. Met name door het besef dat we straks niet meer met gas kunnen verwarmen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waarbij de aardwarmtepomp het beste alternatief is. De investering is iets hoger, maar de opbrengst en de besparing zijn veel hoger. Ook geeft de aardwarmtepomp geen geluidsoverlast. Clausius -ontwikkeld door José Fernández Seara als spin-off van de universiteit van Vigo (Spanje) en vernoemd naar de 19e eeuwse Duitse natuurkundige Rudolf Clausius, één van de eerste duurzaamheidsdenkers- zet dan ook vooral in op de aardwarmtepomp.

Volledig duurzaam

De aardwarmtepomp van Clausius haalt de benodigde energie met behulp van warmtewisseling uit een bodemlaag van 100 tot 300 meter diepte, waar het altijd 10 tot 12 graden is. Tegenover elke kW aan elektriciteit die benodigd is voor het pompen, staat 5 kW aan warmteopbrengst. Wie de benodigde elektriciteit ook nog eens opwekt met zonne- of wind-energie, is volledig duurzaam bezig.

Natuurlijk koelen zonder airco

Het systeem kan ’s zomers via uw verwarmingssysteem ook koelen en is daarmee meteen een duurzaam en zeer comfortabel alternatief voor een airco. Verder kan een warmtepomp met boiler, zoals de Clausius Elite 200L, water tot wel 85 graden verwarmen. Meer dan voldoende voor normaal gebruik in een gezinswoning.

Strenge eisen

Aan de installatie van een aardwarmtepomp zijn strenge eisen verbonden, omdat er in de grond wordt geboord. Deze eisen zijn vastgelegd in het BRL 6000-21 certificaat. Clausius Nederland Warmtepompen is één van de weinige bedrijven in het land die over dit certificaat beschikken. Installateurs die zonder dit certificaat toch graag een bodemwarmtepomp willen leveren, kunnen met Clausius Nederland Warmtepompen samenwerken en de benodigde trainingen in Gieten volgen.

Info

Clausius Nederland Warmtepompen is te vinden aan de Bloemakkers 57 in Gieten. De officiële opening wordt verricht door José Fernández Seara van de universiteit van Vigo. Dat gebeurt op de open dag voor installateurs en zakelijke relaties, op vrijdag 15 juni van 14:00 tot 20:00 uur. Opgave via w.wilting@clausius-warmtepompen.nl. De open dag voor overige belangstellenden is op zaterdag 16 juni van 10:00 tot 14:00 uur (opgave niet nodig).

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Politie houdt jonge Assenaren aan in verband met straatroof in de stad Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie houdt jonge Assenaren aan in verband met straatroof in de stad Assen

Vertrektijden van alle bussen wijzigen op zondag 9 december

Reacties uitgeschakeld voor Vertrektijden van alle bussen wijzigen op zondag 9 december

Man overleden na aanrijding op snelweg A28

Reacties uitgeschakeld voor Man overleden na aanrijding op snelweg A28

VVD wil dat college deze week de problemen met taxi’s bij station oplost

Reacties uitgeschakeld voor VVD wil dat college deze week de problemen met taxi’s bij station oplost

Marcel Möring presenteert ‘Eden’ bij Warenhuis Vanderveen Assen

Reacties uitgeschakeld voor Marcel Möring presenteert ‘Eden’ bij Warenhuis Vanderveen Assen

Paard te water aan de Witterhaar Assen

Reacties uitgeschakeld voor Paard te water aan de Witterhaar Assen

muzieklessen voor jonge kinderen en hun (groot) ouders en/of oppas

Reacties uitgeschakeld voor muzieklessen voor jonge kinderen en hun (groot) ouders en/of oppas

Create AccountLog In Your Account