Gratis randprogramma

Gratis randprogramma

Gratis randprogramma

Reacties uitgeschakeld voor Gratis randprogramma

Dwingeloo – Zaterdag 16 juni is er voorafgaand en tijdens het festival Zomerzinnen gratis van alles te beleven rond de brink in Dwingeloo.

Stichting Dwingels Eigen en Albert Haar verzorgen om 13.30 uur op het festivalterrein
een ode aan schrijver Harm Boer
(1920-1995). Je kunt zo maar de familie Vestdijk tegen het lijf lopen. Buro Rococo tekent en onthult ter plekke ‘Uw Ware Zelfie’. En Zomerzinnen heeft de primeur van Een boekje opendoen, de loop-act van Patricia Suer. 

Een noodlottig verkeersongeval maakte in 1995 een eind aan het leven van Harm Boer uit Lhee. Naast boer in hart en nieren had hij zijn hart verpand aan de ‘schrieverij’. In het Dwingels dialect schreef hij zijn verhalen, gedichten en ‘stukkies’. En hij droeg ze met verve voor op bruiloften en meer literaire bijeenkomsten. Zijn humor was treffend en mild, nooit plat.

Albert Haar brengt een ode aan Harm Boer omdat hij hem waardeert als schrijver over het eenvoudige
boeren- en dorpsleven, maar ook als promotor van de Drentse taal. Ans Klok zal gedichten van Harm Boer voordragen en enkele bestuursleden van Dwingels Eigen en vrijwilligers showen boerenkleding uit vroeger tijd. 

Heeft u even genoeg van uw uiterlijk schoon? Bent u benieuwd wat er werkelijk in u omgaat?

Wilt u eens glashelder doorzien worden? Laat u lezen door de Glazen Bol van Buro Rococo en neem een origineel kunstwerkje als herinnering aan een bijzonder moment mee naar huis. 

Kunst Op Stelten speelt de humoristische act Familie Vestdijk: een burgerlijk gezin uit de jaren vijftig. Twee steltlopende stijve ouders, een huilende baby in een te grote kinderwagen en een klein jongetje van zes die het zijn ouders knap lastig maakt.

Patricia Suer combineert straattheater met beeldende kunst. Op het festival loopt een mannetje rond met een kar vol ijzeren boeken. Af en toe houdt hij stil om er eentje open te doen en deelt met voorbijgangers de wonderbaarlijke inhoud.

Kom zaterdag 16 juni naar Dwingeloo en geniet, zelfs zonder kaartje, van de gezellige festivalsfeer.

 Zie voor meer informatie: www.zomerzinnen.nl 

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen.
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld, Bercoop fonds,
Nimus translations, Van der Velde Boeken en Wiechers Wonen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account