Festival Art of Wonder: een mix van pareltjes uit het jeugdtheater, familievoorstellingen, straattheater en muziek

Festival Art of Wonder: een mix van pareltjes uit het jeugdtheater, familievoorstellingen, straattheater en muziek

Festival Art of Wonder: een mix van pareltjes uit het jeugdtheater, familievoorstellingen, straattheater en muziek

Reacties uitgeschakeld voor Festival Art of Wonder: een mix van pareltjes uit het jeugdtheater, familievoorstellingen, straattheater en muziek

Assen – De programmering van de tweede versie van het jeugdtheaterfestival Art of Wonder is rond! Het is gelukt om een prachtige mix van landelijk grote namen binnen het jeugdtheater en diverse Noordelijke gezelschappen te programmeren. Met het festival Art of Wonder viert Drents JeugdTheater Garage TDI ieder eerste weekend van juni de kracht van de verbeelding. Twee weken lang vinden er activiteiten plaats op scholen in Drenthe en aansluitend een lang weekend in de stad.

Er zal fantasierijk beeldend theater, mime, dans, muziektheater en straattheater te zien zijn; op verrassende locaties in de stad, op straat en in theatertenten in de Gouverneurstuin. De tuin is het kloppend hart van het festival. Naast theater zijn er leuke workshops voor jong en oud. Er is een speelweide voor kinderen en er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. Op vrijdag 1 juni is in de Gouverneurstuin de opening van het festival, met een divers programma buiten in de openlucht en in theatertenten. Het festival wordt geopend door Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe voor Cultuur. Op zaterdag breidt het festival zich verder uit over de stad. Zo wordt er gespeeld op straat, het Koopmansplein, in winkels en onder andere in het Drents Museum. Dit jaar is er ook een uitgebreide programmering voor de zondag. De Gouverneurstuin blijft een dag langer open. Aan het einde van elke dag is er een muziekprogrammering in de koepel in de Gouverneurstuin. Zo komt onder andere de tweeling Clean Pete met hun band naar Assen. Zondag 3 juni is er een feestelijke afsluiting. Na afloop van het theaterprogramma reikt artistiek leider Frederieke Vermeulen samen met deelnemers van de TDI-Theaterbende de ‘Verwonder-waardering’ uit aan het theatergezelschap dat de meeste indruk heeft gemaakt op de jonge kijkers.

Nieuw dit jaar zijn de participatieonderdelen Assen Danst! en de Art of Wonder-straatmuzikantjes. Voor het project Assen Danst! is Garage TDI opzoek naar allerlei mensen die op homevideo-achtige wijze een dansduet willen maken met iemand van een andere generatie die hen dierbaar is. Deze duetten van ongeveer een minuut kunnen via WeTransfer ingestuurd worden naar info@artofwonder.nl. Garage TDI maakt er een dansfilm van, die tijdens het festival in de tuin wordt afgespeeld. Tijdens het weekend zullen door Garage TDI geselecteerde straatmuzikantjes hun instrument bespelen in de tuin. De opbrengst in hun pet of hoed mogen de kinderen zelf houden.

Het festival Art of Wonder heeft de ondertitel: jeugdtheater voor alle leeftijden. Dit betekent dat er voor kinderen van elke leeftijd iets te vinden is op het festival, maar ook dat de volwassenen zich kunnen verwonderen. Wij geven daarom ook nadrukkelijk geen bovengrens aan in het leeftijdsadvies bij de geprogrammeerde voorstellingen. Art of Wonder is een theaterfestival voor jong en oud. Juist de ontmoeting tussen de generaties vinden wij waardevol.

In totaal staan er in het weekend van 1 tot 3 juni 20 verschillende voorstellingen geprogrammeerd. De prijzen worden bewust laag gehouden. Sommige activiteiten zijn gratis, of tegen een vrijwillige bijdrage achteraf. Kaartjes van de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de site artofwonder.nl en tijdens het festival tevens aan de kassa in de Gouverneurstuin.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Create AccountLog In Your Account