250 Cliënten van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

250 Cliënten van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

250 Cliënten van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

Reacties uitgeschakeld voor 250 Cliënten van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

Assen – Op vrijdagavond 25 mei vindt in Assen de Rally zonder Poespas plaats. Een bijzondere gebeurtenis waarbij in meer dan 150 oldtimers en cabrio,s en zo’n 250 cliënten en begeleiders van gehandicaptenorganisatie Van Boeijen een rit maken door Assen. Deelnemers aan de Rally zonder poespas zijn veelal mensen(chauffeurs) uit het hele land die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally start om 18:30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint om 20.45 door de binnenstad KERKSTRAAT,MARKTSTRAAT,KRUISSTRAAT,GEDEMPTESINGEL,NIEUWEHUIZEN,ROLDER STRAAT en daarna door Assen Oost en Speciaal voor deze doelgroep is de TT baan ‘s avonds vrijgegeven en kan de stoet naar hartenlust een aantal ronden onder deskundige begeleiding van 50 Motoren (verkeersbegeleiding) en Politie over het TT circuit rijden.

De Rally zonder poespas is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt voor de 16de keer plaats. Inmiddels is de Rally wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar. Bijzonder aan deze toerrit is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld. De rijders komen van heinde en verre o.a. ( Den Haag,Zwolle,Emmen Stadskanaal ,Leeuwarden, Haulerwijk enzovoort )

Onder hen zijn ook veel Vrienden van VanBoeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee . En nu is het uitgegroeid tot meer dan 150 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijden er 7 busjes met mindervaliden richting TT circuit en op de Baan mogen de chauffeurs met hun gasten een paar ronden rijden

De route zal dit jaar van Woonpark Diepstroeten begeleid worden door verkeersbegeleiders van 50 motoren en politie . Ook Verkeersregelaars op de kruispunten zorgen dat alles veilig en snel verloopt .

Het is niet alleen het rijden wat de cliënten leuk vinden maar ook wordt er een pitstop ingelast op de Johan Willem Friso kazerne waar we te gast zijn bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning. De Landmacht showt bijzondere voertuigen aan de deelnemers i.v.m. de Opendag van de Koninklijke Landmacht op 26 mei Zaterdag in Assen.

De organisatie van de rally zorgt daar voor een hapje en een drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen , Gasselte Bloaskapel. en het Asser Orkest E.KLEIN . Vervolgens een rondje onder het genot van genoemde Muziek door het voetgangersgebied in het centrum.

Tegen 21.45 uur keren wij weer terug op Woonpark Diepstroeten te Assen waar allen nog van een drankje en een hapje kunnen nagenieten met muziek van Duo Jaap de Jong. Tevreden en voldaan keert iedereen weer huiswaarts .

 

Deelneming aan de rally is nu helaas niet meer mogelijk we zijn volgeboekt

Reacties

Redactie

Related Posts

Politie zoekt getuigen van mishandeling man uit Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie zoekt getuigen van mishandeling man uit Assen

De MotorExpo is geopend tot zondag

Reacties uitgeschakeld voor De MotorExpo is geopend tot zondag

Bartje centraal in gratis rondleiding Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor Bartje centraal in gratis rondleiding Drents Archief

Bussen in Drenthe-Groningen worden drukker; dienstregeling wordt aangepast

Reacties uitgeschakeld voor Bussen in Drenthe-Groningen worden drukker; dienstregeling wordt aangepast

Leerzame showavond voor ALS door Nars Gottmer

Reacties uitgeschakeld voor Leerzame showavond voor ALS door Nars Gottmer

Voorlichting voor ondernemers in Assen over overvallen

Reacties uitgeschakeld voor Voorlichting voor ondernemers in Assen over overvallen

Politie verricht twee arrestaties bij aantreffen van drugslab in Eerste Exloërmond

Reacties uitgeschakeld voor Politie verricht twee arrestaties bij aantreffen van drugslab in Eerste Exloërmond

Create AccountLog In Your Account