Militairen van defensie stoppen man die wc’s wil slopen met vorkheftruck

Militairen van defensie stoppen man die wc’s wil slopen met vorkheftruck

Militairen van defensie stoppen man die wc’s wil slopen met vorkheftruck

Reacties uitgeschakeld voor Militairen van defensie stoppen man die wc’s wil slopen met vorkheftruck

Assen – Een vandaal is in Assen tot stoppen gedwongen door een groepje militairen in opleiding. De man kreeg op het terrein van het Bevrijdingsfestival een vorkheftruck te pakken en begon daarmee mobiele toiletten te slopen.

De schurk was volgens ooggetuigen dinsdag samen met een groep van zo’n 30 mensen op het festivalterrein. “De hele groep vertoonde vandalistisch gedrag. Mensen zaten in een hoogwerker, het was een grote chaos”, aldus een militair.

Ingrijpen
Zes militairen in opleiding die bij de Baggelhuizerplas van de zon aan het genieten waren, zagen het gebeuren. De mannen grepen in, toen de vandaal met de vorkheftruck zijn woede koelde op een elektriciteitskast.

De jongens overmeesterden de vorkheftruckpiraat, werkten hem tegen de grond en belden de politie. Daarna werd de situatie dreigend. Terwijl de leerlingen op de politie aan het wachten waren kwamen zo’n 20 mannen hun kant op, om de gevangen vandaal te bevrijden.

Verdachte ontsnapt
De militairen werden uitgescholden, met de dood bedreigd en uiteindelijk zelfs geslagen. “Een van de jongens heeft klappen gekregen met een motorhelm”, zegt een militair. De aangehouden verdachte zag daardoor kans om te ontsnappen, nog voor de politie er was.

Na een minuut of tien arriveerde de politie met vijf busjes en werd er ingegrepen. “We hebben de verdachte nog niet opgepakt, maar we weten wie hij is”, zegt politiewoordvoerder Kalina Pruntel. “Hij zal zich later bij ons moeten melden.”  De bedrijven die eigenaar zijn van de vernielde spullen gaan aangifte doen van joyriding en vernieling.

‘Dit verwacht je niet’
De hoogwerker, toiletten en vorkheftruck stonden klaar om opgehaald te worden. “De spullen zouden woensdagochtend opgehaald worden”, zegt de directeur van Bevrijdingsfestival Drenthe, Nathan van Gelder. “De schade valt gelukkig mee. De heftruck heeft een kapot raam en er is een toilet vernield, maar je zit zo op 500 euro aan kosten.”

Het terrein wordt normaal gesproken bewaakt rond het festival. “We waren klaar dus nachtbewaking was er niet meer. Dit verwacht je natuurlijk ook niet”, aldus Van Gelder. De festivaldirecteur gaat net als de eigenaren van de spullen aangifte doen bij de politie.

Blauwe plekken
De betrokken militairen zijn inmiddels bekomen van hun avontuur. Een van hen heeft er wat blauwe plekken aan overgehouden.

Bron: RTV Drenthe

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Dualis zingt zelden uitgevoerd werk van Sjostakovitsj

Reacties uitgeschakeld voor Dualis zingt zelden uitgevoerd werk van Sjostakovitsj

Afvalwagens gaan vanmorgen niet de weg op in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Afvalwagens gaan vanmorgen niet de weg op in Assen

DERDE DINSDAG OVER WERELDVREDE

Reacties uitgeschakeld voor DERDE DINSDAG OVER WERELDVREDE

Kunstbende exposeert bij Kunstcafé Warenhuis Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Kunstbende exposeert bij Kunstcafé Warenhuis Vanderveen

De Bonte Wever Assen breidt fors uit

Reacties uitgeschakeld voor De Bonte Wever Assen breidt fors uit

Autorijdt Het Kanaal in het centrum van Assen

Reacties uitgeschakeld voor Autorijdt Het Kanaal in het centrum van Assen

Snelste stoomtrein van Nederland raast langs Assen en Loon

Reacties uitgeschakeld voor Snelste stoomtrein van Nederland raast langs Assen en Loon

Create AccountLog In Your Account