Enorme toename steun kunstijsbaan Assen

Enorme toename steun kunstijsbaan Assen

Enorme toename steun kunstijsbaan Assen

Reacties uitgeschakeld voor Enorme toename steun kunstijsbaan Assen

Assen – De belangstelling van Assenaren om een handtekening te zetten voor de komst van een nieuwe kunstijsbaan was op Koningsdag overweldigend. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur werden gemiddeld 500 handtekeningen per uur geplaatst. Inmiddels zijn er ruim negenduizend handtekeningen binnen. De initiatiefnemers hopen met de nog geplande acties in de buurt van de tienduizend handtekeningen te komen.

Het bijzondere van de actie is dat niemand op pad is geweest om mensen te vragen om te tekenen. Belangstellenden konden tekenen bij de infostands die de laatste tijd regelmatig in het Asser centrum stonden of via de onlinepetitie “Kunstijsbaan hoort in Assen” .  Dat de actie zo aanslaat heeft waarschijnlijk te maken met het grote gemis van een volwaardige kunstijsbaan die geschikt is voor àlle ijssporten. Vele voorbijgangers gaven aan de ijsbaan erg te missen. Het gaat hier om o.a. recreatieschaatsers, ijshockeyers, bezoekers van het WK ijsspeedway, ijshockeywedstrijden etc.  Wat de ondertekenaars betreft kan er niet snel genoeg met de bouw worden begonnen.

De politieke partijen die straks in Assen het nieuwe college gaan vormen hebben aangegeven dat men de inwoners bij het samenstellen van het programma wil betrekken. Het nieuwe college kan er nu dus al vast rekening mee houden dat bijna tienduizend inwoners een volwaardige kunstijsbaan terug willen hebben. Saignant detail is dat tijdens de verkiezingsmarkten een groot aantal raadsleden, partij (bestuurs)-leden, wethouders en toekomstige raadsleden ook hun handtekening geplaatst hebben.

De initiatiefnemers van de handtekeningenactie zijn dan ook erg benieuwd wat het nieuwe college met de wens van bijna tienduizend inwoners gaat doen.

Mensen die nog niet getekend hebben kunnen woensdag tijdens de voorjaarsmarkt terecht bij de infostand voor het voormalige pand van V & D te Assen of online tekenen:https://kunstijsassen.petities.nl/

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Nieuw project voor jonge LHBT+ christenen

Reacties uitgeschakeld voor Nieuw project voor jonge LHBT+ christenen

112 Kort: Scooter onderuit in Assen

Reacties uitgeschakeld voor 112 Kort: Scooter onderuit in Assen

Sinterklaas en zijn 400 Pieten komen zaterdag aan in de Drentse hoofdstad . Waar gaan ze langs en hoe laat?

Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas en zijn 400 Pieten komen zaterdag aan in de Drentse hoofdstad . Waar gaan ze langs en hoe laat?

Bestuurder van scootmobiel raakt gewond bij aanrijding op de Hoofdvaartsweg in Assen.

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder van scootmobiel raakt gewond bij aanrijding op de Hoofdvaartsweg in Assen.

Politie reconstrueert dodelijk ongeval van december 2015 op Groningerstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie reconstrueert dodelijk ongeval van december 2015 op Groningerstraat in Assen

Containerbrand aan de Torenlaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Containerbrand aan de Torenlaan in Assen

Dier vast op hoogte in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Dier vast op hoogte in Assen

Bustour langs havezaten in Zuidwest Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Bustour langs havezaten in Zuidwest Drenthe

Vandalen gooien ruiten bushokjes in bij OV Knooppunt Gieten: ‘Bedankt eikels die dit gedaan hebben!’

Reacties uitgeschakeld voor Vandalen gooien ruiten bushokjes in bij OV Knooppunt Gieten: ‘Bedankt eikels die dit gedaan hebben!’

Create AccountLog In Your Account