KUNSTIG OOST ALS ACTIEVE KUNSTENAARSVERENIGING IN ASSEN

KUNSTIG OOST ALS ACTIEVE KUNSTENAARSVERENIGING IN ASSEN

KUNSTIG OOST ALS ACTIEVE KUNSTENAARSVERENIGING IN ASSEN

Reacties uitgeschakeld voor KUNSTIG OOST ALS ACTIEVE KUNSTENAARSVERENIGING IN ASSEN

Assen – Kunstig Oost staat bekend om zijn jaarlijkse atelier-route in Assen Oost. Dit zal op 30 september 2018 voor de 9e keer plaatsvinden. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom, ook als je geen ervaring of expositieruimte hebt. Wij kunnen je hierbij adviseren en helpen.

Daarnaast gaat Kunstig Oost activiteiten organiseren, zoals openbare lezingen, demonstraties en workshops. Dit alles zal verzorgd worden door vakmensen uit de kunstwereld. Deze zijn voor iedereen toegankelijk Ook zullen er in de toekomst groepsexposities plaatsvinden.

Met dit alles maken we van Assen Oost nog meer een kunstenaarswijk, het Montmartre van Assen. De thuisbasis van de vereniging is de Groeiplek, voorheen de Vredeveldschool aan de Zevensterstraat 19 in Assen Oost.

De aftrap van de activiteiten is zondag 6 mei van 13.00 tot 17.00 met een lezing en doorlopende demonstratie van Doet Boersma. Hiervoor vragen we een eigen bijdrage van € 5,-. Dit is inclusief koffie of thee. Graag aanmelden van te voren.

Namens de Kunstig Oost commissie, Jaap Bos, Therese Pietersma en Sonja Hooglander.

Voor meer informatie over de programmering en voor aanmelden:

https://www.facebook.com/KunstigOost/ kunstigoost@gmail.com Sonja Hooglander: 06-11301878

LEZING MET DEMONSTRATIE DOET BOERSMA.

Doet Boersma is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Leeuwarden. Ze is bekend om haar expressieve landschappen op doek, soms krachtig van kleur, dan weer ingetogen van sfeer.

Verder is ze sinds 25 jaar zelfstandig ondernemer. Naast het runnen van een galerie is ze oprichter en beheerder van de Kunstacademie Friesland. Hier is ze tevens één van de beste leermeesters. Meer info: www.kunstacademiefriesland.nl

Op deze middag demonstreert ze haar nieuwe werkwijze, waarin ze uitlegt hoe ze haar concept toepast in haar nieuwe werkwijze. Fertile soil, de reis naar de kern, van Doet Boersma In mijn nieuwe werk is de focus komen te liggen op de vruchtbare aarde, wortels, zaad, groeien, onder het oppervlak. Ik focus me op de onzichtbare, maar essentiële processen van de natuur, zoals kiemkracht, wortelen, verleiding door geur en kleur voor insecten, maar ook het voortdurend zaaien van planten. Het is een reis, die beleeft wordt in exotische kleuren, vormen en sfeer. De bewondering voor de kracht van de natuur laat ik in deze tentoonstelling zien. Het landschappelijke thema blijft me boeien, want het is onuitputtelijk en divers. Door verregaande abstractie worden de beelden sterker. Graag nodig ik geïnteresseerden uit om mee te maken hoe ik werk, tijdens een doorlopende demonstratie. Hierin vertel ik over mijn concept en laat ik zien hoe ik planten daadwerkelijk een rol laat spelen in de (natte) verf. Er is veel tijd om vragen te stellen en te kijken.

Reacties

Redactie

Related Posts

Asser Makelaar klaar voor de toekomst

Reacties uitgeschakeld voor Asser Makelaar klaar voor de toekomst

Burgemeester Marco Out verrast 1000ste bezoeker van Vier het Leven bij DNK

Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester Marco Out verrast 1000ste bezoeker van Vier het Leven bij DNK

CultClash! Cultureel Coevorden op zijn kop voor De Nieuwe Veste

Reacties uitgeschakeld voor CultClash! Cultureel Coevorden op zijn kop voor De Nieuwe Veste

Assenaar aangehouden voor bedreigen van politieagent uit Almere

Reacties uitgeschakeld voor Assenaar aangehouden voor bedreigen van politieagent uit Almere

Brandweer Assen rukt uit voor containerbrand

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer Assen rukt uit voor containerbrand

Asser Mannenkoor op scherp gezet tijdens studiedag

Reacties uitgeschakeld voor Asser Mannenkoor op scherp gezet tijdens studiedag

Vijf verdachten aangehouden voor woningoverval

Reacties uitgeschakeld voor Vijf verdachten aangehouden voor woningoverval

Create AccountLog In Your Account