Boekpresentatie Dammen als cultureel erfgoed

Boekpresentatie Dammen als cultureel erfgoed

Boekpresentatie Dammen als cultureel erfgoed

Reacties uitgeschakeld voor Boekpresentatie Dammen als cultureel erfgoed

Assen – Zaterdag 21 april presenteert voormalig leraar en schrijver Hans van der Nap, zijn levenswerk ‘Dammen als cultureel erfgoed : een kleurrijk beeld van damspelers in Groningen en Drenthe uit heden en verleden’, in de Buningzaal van Warenhuis Vanderveen te Assen.

Ruim twintig jaar is de auteur bezig geweest met historisch onderzoek voor het 733 pagina’s tellende damboek, bestaande uit twee delen in een cassette. In de uitgave komen onderwerpen aan bod als de geschiedenis van de Groninger Dambond, Groninger damclubs, het ontstaan van de Drentse dambond, het Drents tiental, HOMAS spelen Assen, biografieën van wereldberoemde problemisten, de legendarische damspeler Jannes van der Wal en de Drentse Grootmeester Hans Jansen en wereldkampioen Roel Boomstra. Verder anekdotes, bekende én onbekende damspelers (zo voedde Prins Claus zijn zonen met het damspel op!), gedichten en verhalen. Dit alles geïllustreerd met veel unieke foto’s en bijzonder beeldmateriaal ontworpen door Groninger en Drentse kunstenaars.

De oplage van het damboek is beperkt. Het is verkrijgbaar tijdens de presentatie op zaterdag 21 april. Dit belooft een feestelijke middag te worden met een fotocarrousel, dichters, cabaret, en een tentoonstelling van damschilderijen. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Internationaal Grootmeester en Wereldkampioen Dammen Roel Boomstra.

U bent van harte welkom om bij de presentatie aanwezig te zijn, aanmelden verplicht via Warenhuis Vanderveen: kadetjecultuur@vanderveen.nl.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account