Deelnemers verrast over uitkomsten Koploperproject

Deelnemers verrast over uitkomsten Koploperproject

Deelnemers verrast over uitkomsten Koploperproject

Reacties uitgeschakeld voor Deelnemers verrast over uitkomsten Koploperproject

Assen – Praktisch aan de slag gaan met toekomstbestendig ondernemen, dat is het doel van het Koploperproject waar momenteel twaalf bedrijven uit de regio Assen aan deelnemen. Bij UMCG Ambulancezorg deelden zij onderling de uitkomsten van de nulmeting en maakten daarmee inzichtelijk gemaakt wat het duurzaamheidsprofiel en de milieuprestaties van de eigen organisatie zijn.

‘Het is een verrassende uitkomst’, aldus Leon den Hertog van Klok Schilderwerken. ‘Van tevoren denk je op bepaalde punten goed te scoren, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen. En op andere punten doen wij het juist verrassend goed’. Bij alle deelnemende bedrijven, Alescon, Animo, Complies, Sympany Assen, Interzorg, Klok Schilderwerken, Kumoweld, Le Roux Verpakkingen, Rabobank Assen en Noord-Drenthe , Rozenveld Hoveniers, UNP Accountants en UMCG Ambulancezorg, zie je eenzelfde ‘top drie’ waaraan gewerkt moet worden: energie, mobiliteit en bewustwording. Dat laatste is een belangrijke voorwaarde voor het boeken van resultaten op de andere doelen. René Kuipers van Kumoweld heeft MVO inmiddels binnen alle interne overleggen als vast agendapunt opgenomen en ziet hoe snel zijn medewerkers het nu oppakken. Stefan Jonkers van Animo gaat MVO nu ook opnemen in de dealerstrategie. Door als ondernemers over elkaars uitkomsten te overleggen, rollen de tips voor handige oplossingen over tafel: overstappen op blauwe diesel, nieuwe vormen van elektrisch vervoer, toepassen van bokashi, print-on-demand op locatie en in het land waar je de folders gaat gebruiken, zodat je zowel papier als transportkosten bespaart.

MVO-focus
De nulmeting per bedrijf bestond uit de DuOn-scan en de Milieubarometer en met de uitkomsten kan elke deelnemer aan de slag met het opstellen van een MVO-visie en het ontwikkelen van een praktisch actieplan waarbij communicatie van de MVO-boodschap een belangrijke rol speelt. Jaap de Vries van DZyzzion en projectleider van het Koploperproject is blij met het enthousiasme en de hoge ambities van de deelnemers. ‘Veel bedrijven hebben al wel stappen gezet op MVO-gebied, maar door het structureler op te pakken en beter te focussen, kan veel meer impact worden bereikt’. Tijdens de MVO-conferentie op 14 juni, georganiseerd door AssenvoorAssen, zullen de deelnemers hun ervaringen en plannen delen met een breder publiek.

Koploperproject
Het Koploperproject, een alliantieproject van AssenvoorAssen, Natuur en Milieufederatie Drenthe, DZyzzion en Rabobank Assen en Noord-Drenthe, helpt bedrijven om in kleine groepen op inspirerende en praktische manier aan de slag te gaan met toekomstbestendig ondernemen. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Assen en provincie Drenthe. In april wordt er gestart met een tweede groep. Hiervoor kunnen bedrijven en organisaties zich nog aanmelden. Meer informatie over het project is te vinden op: www.mvoalliantie.nl.

Reacties

Redactie

Related Posts

Meerdere politie-eenheden en een ambulance gealarmeerd voor een incident aan de A.H.G. Fokkerstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Meerdere politie-eenheden en een ambulance gealarmeerd voor een incident aan de A.H.G. Fokkerstraat in Assen

Wederom stuk berm afgebrand op het bedrijventerrein Messchenveld Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wederom stuk berm afgebrand op het bedrijventerrein Messchenveld Assen

Schoorsteenbrand De Kiel

Reacties uitgeschakeld voor Schoorsteenbrand De Kiel

Auto op de kop in de sloot door gladheid bij Gasselternijveen

Reacties uitgeschakeld voor Auto op de kop in de sloot door gladheid bij Gasselternijveen

Ongeval op de A28 tussen Eelde en de oprit naar de N34

Reacties uitgeschakeld voor Ongeval op de A28 tussen Eelde en de oprit naar de N34

Inbraak in woning Pelikaanstraat Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Inbraak in woning Pelikaanstraat Assen-Oost

Donderdag 3 mei: Actie ‘NIET WEGGOOIEN!’

Reacties uitgeschakeld voor Donderdag 3 mei: Actie ‘NIET WEGGOOIEN!’

Verdachte fatale mishandeling Tom de Munter is weer vrijgelaten

Reacties uitgeschakeld voor Verdachte fatale mishandeling Tom de Munter is weer vrijgelaten

Auto’s botsen op N34 tussen Zuidlaren en De Punt

Reacties uitgeschakeld voor Auto’s botsen op N34 tussen Zuidlaren en De Punt

SOROPTIMIST FILMFESTIVAL VOOR KINDEREN

Reacties uitgeschakeld voor SOROPTIMIST FILMFESTIVAL VOOR KINDEREN

TT Circuit Zaterdag ingelopen door bijna 3500 fanatiekelingen

Reacties uitgeschakeld voor TT Circuit Zaterdag ingelopen door bijna 3500 fanatiekelingen

F1-coureur Carlos Sainz Jr. geeft demonstratie tijdens Gamma Racing Day 2018 Assen

Reacties uitgeschakeld voor F1-coureur Carlos Sainz Jr. geeft demonstratie tijdens Gamma Racing Day 2018 Assen

Create AccountLog In Your Account