Nederland een stukje schoner dankzij de kinderen van Kids First COP groep

Nederland een stukje schoner dankzij de kinderen van Kids First COP groep

Nederland een stukje schoner dankzij de kinderen van Kids First COP groep

Reacties uitgeschakeld voor Nederland een stukje schoner dankzij de kinderen van Kids First COP groep

Regio – Stichting Nederland Schoon heeft de kinderen van Kids First COP groep uitgenodigd om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Meerdere kinderopvanglocaties in Groningen, Friesland en Drenthe hebben zich inmiddels aangemeld, zo ook de kinderen van buitenschoolse opvang De Zeeparels in Stiens. Zij komen in de week van 19 – 24 maart in actie om de buurt een stukje schoner te maken.

Voor de kinderen worden de hele week leuke activiteiten georganiseerd die passen binnen het thema `Aan de slag met afval´, zoals het schoonmaken van het schoolplein en de omgeving van de school, het opruimen van afval in het park en het onderzoeken van het water van de vijver. Uiteraard wordt bij de laatste activiteit ook gekeken naar het welzijn van de diertjes die in de vijver leven. Ook gaan de kinderen van de buitenschoolse opvang aan de slag met het aanleggen van een blote voetenpad. Op vrijdag 23 maart wordt de week feestelijk afgesloten!

Voor deze schoonmaakwerkzaamheden hebben de kinderen natuurlijk goede materialen nodig. Stichting Nederland Schoon zorgt voor deze opschoonmaterialen, zoals hesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Als dank ontvangt De Zeeparels van Stichting Nederland Schoon een Re-cycle-me-pakket, waarmee de kinderen afval een tweede leven kunnen geven. Ook zorgt de stichting voor een afvalkoffer met creatieve en uitdagende activiteiten over het thema afval en recycling. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers van De Zeeparels meerdere keren per jaar aandacht besteden aan dit belangrijke onderwerp.

Het thema “Nederland Schoon” past bij de visie van Kids First COP groep op gezonde kinderopvang en Samen – Werken. Bovendien willen we de kinderen iets meegeven waar ze de rest van hun leven plezier van hebben. We hopen dat zij na 24 maart kunnen terugkijken op een waardevolle week.

Reacties

Redactie

Related Posts

Create AccountLog In Your Account