Fotomanifestatie (FMDV) beleeft 50e editie

Fotomanifestatie (FMDV) beleeft 50e editie

Fotomanifestatie (FMDV) beleeft 50e editie

Reacties uitgeschakeld voor Fotomanifestatie (FMDV) beleeft 50e editie

Drenthe – editie beleven. De FMDV is een fotowedstrijd en –expositie voor amateurfotografen en wordt jaarlijks georganiseerd door één van de fotoclubs van de afdeling Drenthe-Vechtdal van de Fotobond. De jubileumeditie wordt georganiseerd door de fotoclub GiAF uit Gieten.

De expositie wordt gehouden in de Waterstaatskerk en bij de Heerencompagnie in Annerveenschekanaal en is publiekelijk toegankelijk van 14 januari tot en met 2 februari. Er doen elf fotoclubs van de afdeling Drenthe-Vechtdal mee. De deelnemende clubs zijn: Fotoclub Avofera (Assen), Fotogroep Meppel (Meppel), Fotoclub BeFoAm (Beilen), Fotoclub Hoogeveen (Hoogeveen), Fotoclub Fotogram (Gramsbergen), Fotocollectief Hardenberg (Hardenberg), Fotoclub Borger-Odoorn (Borger), AFV Goed Licht (Coevorden), VAFS (Sleen) en Fotoclub De Wolden (Ruinen) en GiAF (Gieten).

De leden van de clubs hebben 178 foto’s ingezonden. Het thema was vrij. De foto’s zijn gejureerd door drie professionele fotografen: Freelancefotograaf en Zilverencamera-winnaar Kees van de Veen, portret- en bruidsfotograaf Karel Hulskers (ook onderscheiden met diverse internationale awards) en documentaire fotografe Sabina Theijs (exposeert in binnen- en buitenland). De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de officiële opening op 13 januari 2018. Naast de door de jury verkozen winnaars is er een publieksprijs. Bezoekers van de expositie kunnen op hun favoriete foto stemmen.

Dichter Egbert Hovenkamp II zal tijdens de opening een speciaal gedicht maken ter ere van het jubileum en zal deze voordragen. Piet van Dijk, de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, zal de expositie openen. Op de expositie hangt ook wat historisch beeldmateriaal ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

De Fotofabriek is de hoofdsponsor. De sponsor verleent veel korting op het drukken van de catalogus en verstrekt kortingsbonnen aan de bezoekers. Daarnaast hebben PBCF, de gemeente Aa en Hunze en vele ondernemers uit Gieten e.o. bijgedragen om het financieel te laten slagen.

,,We zijn blij dat we de jubileumeditie van de FMDV mogen houden. Het is een hele eer om het mooiste fotowerk van de amateurfotografen uit Drenthe en het Vechtdal te mogen exposeren. Er zit prachtig fotowerk bij. De locatie in Annerveenschekanaal leent zich mooi voor deze tentoonstelling. Het wordt een mooie jubileumeditie van de FMDV”, aldus GiAF-voorzitter Annelies Neuteboom.

De openingstijden van de expositie in Heerencompagnie aan Greveling 117 in Annerveenschekanaal zijn woensdag en donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.heerencompagnie.nl en www.giaf.nl.

Foto’s:

De juryleden Karel Hulskers, Sabine Theijs en Kees van de Veen (v.l.n.r.) zijn druk bezig de foto’s van de FMDV te beoordelen. Bert Deelen van de organiserende vereniging GiAF uit Gieten kijkt toe.

Eén van de ingezonden foto’s voor de 50ste editie van de FMDV van Ineke Schuringa van GiAF.

Reacties

Redactie

Related Posts

Auto vliegt spontaan in brand in Assen(VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Auto vliegt spontaan in brand in Assen(VIDEO)

Studenten lezen twintig weken voor in gezinnen

Reacties uitgeschakeld voor Studenten lezen twintig weken voor in gezinnen

SamSam zet de deur open

Reacties uitgeschakeld voor SamSam zet de deur open

Brandweer voorkomt grote brand door snel optreden in Tynaarlo

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer voorkomt grote brand door snel optreden in Tynaarlo

Auto van de weg op de Gasterenseweg in Loon

Reacties uitgeschakeld voor Auto van de weg op de Gasterenseweg in Loon

Voetganger zwaargewond na aanrijding in Smilde

Reacties uitgeschakeld voor Voetganger zwaargewond na aanrijding in Smilde

De meest gestelde vragen omtrent vuurwerk

Reacties uitgeschakeld voor De meest gestelde vragen omtrent vuurwerk

DE WEEK VAN DE OPVOEDING 3 – 8 OKTOBER 2016

Reacties uitgeschakeld voor DE WEEK VAN DE OPVOEDING 3 – 8 OKTOBER 2016

Vogelbuurt plant Prunus terug

Reacties uitgeschakeld voor Vogelbuurt plant Prunus terug

Gewapende overval op Cafetaria ‘t Trefpunt in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gewapende overval op Cafetaria ‘t Trefpunt in Assen

OndernemersFabriek zwaait succesvolle ondernemers uit Vijf bedrijven OFD Assen groeien door naar eigen pand

Reacties uitgeschakeld voor OndernemersFabriek zwaait succesvolle ondernemers uit Vijf bedrijven OFD Assen groeien door naar eigen pand

Op de N33 t.h.v Rolde verliest vrachtwagen glas

Reacties uitgeschakeld voor Op de N33 t.h.v Rolde verliest vrachtwagen glas

Create AccountLog In Your Account