Leren met kunst op Het Octaaf

Assen – De kinderen van CBS Het Octaaf in Assen zijn op allerlei manieren met kunst bezig. Het onderwijs op Het Octaaf is ingericht op de verschillende manieren van leren van kinderen. Waar de één een talent heeft voor de verbale kant van taal, is de ander juist gebaat bij beelden. Aan het eind van groep 8 weten kinderen zelf waar hun sterke kanten liggen.

Tijdens de profielmiddagen werken de kinderen van groep 4 tot en met 7 aan verschillende thema’s, die ze samen met de leerkracht hebben gekozen. Er zijn groepen al weken bezig met het thema ‘Aan tafel!’, terwijl andere klassen over sport en spel werken.

In een strak ritme klinkt een slagwerkorkest in het speellokaal. Gardes, deksels, raspen en lepels dienen als instrument. Allerlei combinaties van ongezond en gezond eten worden geroepen bij het muziekstuk. De kinderen hebben samen met docent Heleen Groen de woorden in een ritme gezet. Taal is ritme en ritme is taal.

Groep 8 studeert de afscheidsmusical in. Op de vrijdagmiddag staat het onderwerp Mythen en Sagen op het programma. Samen met beeldend kunstenaar Liesbeth Takken worden oude verhalen verbeeld. De kleuters en groep 3 zijn aan het dansen. Tegenstellingen in taal worden gedanst: hoog en laag, snel en langzaam, voor en achter.

Door veel op te trekken met kunstenaars worden er op deze school allerlei talenten aangeboord. De kinderen hebben door deze werkwijze plezier en leren daardoor veel meer. Samen met het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur slaagt de school er in om cultuuronderwijs goed vorm te geven.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Univé helpt ongelukken voorkomen dankzij e-bike middag

Reacties uitgeschakeld voor Univé helpt ongelukken voorkomen dankzij e-bike middag

Sunday Evening Blues Jam met Michiel Mens en Mick van Heijningen

Reacties uitgeschakeld voor Sunday Evening Blues Jam met Michiel Mens en Mick van Heijningen

23-jarige Assenaar verdacht van poging tot doodslag

Reacties uitgeschakeld voor 23-jarige Assenaar verdacht van poging tot doodslag

Column – Je buik

Reacties uitgeschakeld voor Column – Je buik

Wie heeft de WNF Panda gewonnen?

Reacties uitgeschakeld voor Wie heeft de WNF Panda gewonnen?

Baggerwerkzaamheden stopgezet in Kanaal Assen

Reacties uitgeschakeld voor Baggerwerkzaamheden stopgezet in Kanaal Assen

Benoeming Willem van Eeks tot lid van verdienste AQUA’68.

Reacties uitgeschakeld voor Benoeming Willem van Eeks tot lid van verdienste AQUA’68.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account