Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht Assen namens Glutenvrij.nl

Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht Assen namens Glutenvrij.nl

Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht Assen namens Glutenvrij.nl

Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht Assen namens Glutenvrij.nl

RegioDe Glutenvrije Piet is ook dit jaar weer aanwezig bij de Sinterklaasintocht in Assen, maar dit jaar werkt de Piet voor het eerst samen met Glutenvrij.nl. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.

In Nederland zijn zo’n 75.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen).

Meestal wordt er tijdens het Sinterklaasfeest geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen. En dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! De NCV is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Bij de intocht van Sinterklaas in Assen zal daarom dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije pepernoten uitdelen.

De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een wit/groen vlaggetje met het logo van Glutenvrij.nl erop. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. Het strooigoed dat de Glutenvrije Piet bij zich heeft, wordt vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes, zodat er geen kruisbestuiving met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Van Dokkum tot Zwolle

Deze duidelijk herkenbare Glutenvrije Piet is namens de NCV ook aanwezig bij de landelijke intocht in Dokkum én hij deelt glutenvrije pepernoten uit tijdens intochten in diverse plaatsen in de provincies: Noord-Holland: Alkmaar, Heemstede, Vogelenzang en Wormer. Zuid-Holland: Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Gorinchem, Gouda, Kaag, Krimpen aan de Lek, Maasdam, Maassluis, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout, Vlaardingen en Voorhout. Groningen: Groningen Friesland: Drachten, Dokkum, Gorredijk, Harlingen en Wolvega. Drenthe: Assen, Hoogeveen en Vries. Overijssel: Enschede, Goor en Zwolle. Gelderland: Elburg, Lochem en Nijmegen. Utrecht: Amersfoort-Vathorst, Bunschoten-Spakenburg, De Bilt/Bilthoven en Utrecht. Zeeland: Axel, Hulst en Middelburg. Noord-Brabant: Biest-Houtakker, Esbeek, Hilvarenbeek, Oss, Overloon, Sint-Michielsgestel, Tilburg en Zeeland. Limburg: Herten

Houd de website www.glutenvrij.nl in de gaten voor het meest actuele overzicht.

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) en haar vrijwilligers. Monique Stevens, moeder van een kind met coeliakie en vrijwilliger van de NCV, startte deze actie. De Nederlandse Coeliakie Vereniging is een patiëntenvereniging ter bevordering van het lichamelijk en sociaal welzijn van mensen met coeliakie en/of dermatitis herpetiformis en aanverwante ziektebeelden.

 

Reacties

Redactie

Related Posts

Trots op Drenthe, startsein voor Addergebroed

Reacties uitgeschakeld voor Trots op Drenthe, startsein voor Addergebroed

Boeing 747 voor het eerst op Eelde

Reacties uitgeschakeld voor Boeing 747 voor het eerst op Eelde

scooter in beslag genomen door politie

Reacties uitgeschakeld voor scooter in beslag genomen door politie

Afvalcontainer in de brand aan de Dotterbloemstraat in Assen – Oost

Reacties uitgeschakeld voor Afvalcontainer in de brand aan de Dotterbloemstraat in Assen – Oost

Het 1e Groot Winter Kerstcircus Groningen

Reacties uitgeschakeld voor Het 1e Groot Winter Kerstcircus Groningen

Auto gaat in vlammen op aan Hildegard van Bingenweg Assen

Reacties uitgeschakeld voor Auto gaat in vlammen op aan Hildegard van Bingenweg Assen

Brandweer controleert rookkanaal na vlam in de pan

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer controleert rookkanaal na vlam in de pan

45-jarige vrouw uit Assen verdacht van poging tot moord op GGZ-medewerkster

Reacties uitgeschakeld voor 45-jarige vrouw uit Assen verdacht van poging tot moord op GGZ-medewerkster

Create AccountLog In Your Account