Grote schade bij Tweewielcentrum Jan Boer door brand

Assen – Bij Tweewielcentrum Jan Boer aan de Oude-Molenstraat in Assen is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken.

Omstreeks 04.30 uur werd de brandweer van Assen gealarmeerd. Enkele ogenblikken later werd er door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand.

Om ongeveer 05.00 uur werd er door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Waardoor brandweerkorpsen uit onder meer Zuidlaren, Hoogeveen en Rolde zijn opgeroepen ter assistentie. Bij aankomst van de eerste brandweerlieden bleek er aan de achterzijde van het pand brand te woedden. Hier stond een brandende container tegen het pand aan. De brand was doorgeslagen naar het gebouw en had zich in het dak genesteld. De Asser brandweer heeft diverse gaten in het dak moeten zagen om bij de brandhaard te komen. Ook werden diverse ramen ingeslagen.

Door de brand is er grote schade aan het pand ontstaan. De politie doet onderzoek naar de brand. Gezien de situatie is brandstichting als oorzaak heel aannemelijk. Mogelijk is er een pyromaan actief, want vorige week was er niet veel verder in de Oude Molenstraat ook al brand. Toen betrof het een bouwcontainer die zeer waarschijnlijk in brand was gestoken en daarbij zijn er de laatste tijd in Assen meerdere prioriteit 2 brandstichtingen geweest.

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account