Beursvloer Assen sluit 109 matches

Beursvloer Assen sluit 109 matches

Beursvloer Assen sluit 109 matches

Reacties uitgeschakeld voor Beursvloer Assen sluit 109 matches

Assen – Het is herfst, 18 oktober, maar in De Nieuwe Kolk is het heel warm. Dat komt door alle liefde die er door de ruin 150 bezoekers gedeeld wordt. Nog voor beursmeester Hans de Willigen het startsein geeft, wordt er al een match gesloten door Supermirthe’s Lichtpuntjes en GGZ Drenthe: een workshop in ruil voor het inzamelen van kaarsresten. Beide dames glimmen: een WIN-WIN-situatie.

De Beursvloer is de snelkookpan voor iets wat het hele jaar kan: het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. De Asser Uitdaging, onderdeel van stichting AssenvoorAssen, organiseert al acht keer deze prachtige middag. De maatschappelijke waarde teller staat op € 900.000,00, vastgesteld door de notaris en opgehaald over de afgelopen jaren. Maar alles wat hier verhandeld wordt is met gesloten portemonnee en onbetaalbaar. Er gaat geen geld over de tafel, het zijn alleen maar prestaties die elkaar gegund worden.

Stichting You zet zich in voor ouders en kinderen die vastlopen in de Jeugdhulpverlening. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers, naar iemand die teksten voor ze kan schrijven en ze zijn blij met een tweedehands laptop. Een medewerker van GGZ Drenthe is aanwezig voor een tekst schrijvende cliënt. Re-integratie op de arbeidsmarkt is belangrijk voor deze persoon. En dat is wat Stichting You zoekt. De partijen vinden elkaar, tekenen voor een samenwerking zonder geld en gaan blij verder op De Beursvloer.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het leeft in Assen. Het bruist! De notaris laat continue zijn stempel over de matchformulieren gaan. Wat een energie in De Nieuwe Kolk. Eén van de deelnemers loopt iedere dag op weg naar zijn werk langs een bureau voor pensioenvoorlichting. Hij is zelf budgetvoorlichter voor mensen met financiële problemen, maar over pensioenen kan hij zijn klanten onvoldoende vertellen. En vandaag sluit hij voor één van zijn cliënten een match en het kost niets, dat is nog eens goed voor je budget! Stichting Lemat sluit een deal met Wethouder Wiersema, hij gaat Eritrese statushouders rondleiden door het gemeentehuis en hij gaat deze doelgroep vertellen over inspraak in Assen. Inburgeren doe je samen, in Assen gewoon met de wethouder.

De voorzitter van de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken sluit matches met AssenvoorAssen, voor het tekstueel ondersteunen van de Asser Uitdaging. Ook de Buurderij sluit een match met deze tekstschrijver.

Ondertussen sluit Supermirthe’s Lichtpuntjes de ene deal na de andere. Allemaal om haar inzamelpunten voor kaarsresten uit te breiden. De kaarsen smelt zij, zodat zij ze daarna opnieuw tot kaars kan gieten. De wethouder gaat kijken naar mogelijkheden in het gemeentehuis en Interzorg kijkt ook op haar locaties. Het kost niets en brengt geld in het laatje voor de Vereniging voor Ouders van Kinderen met Kanker.

De 100e match is voor De Protestants Christelijke Ouderen Bond, de Senioren Vereniging Assen en de gemeente Assen. De oudere jongeren krijgen een rondleiding in het stationsgebied in wording. En dan zit de anderhalf uur er al weer op. Het eindresultaat: 109 matches met een maatschappelijke waarde van € 147.800 euro. Geen geld, alleen pure liefde.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Reacties uitgeschakeld voor Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Duitsers maken twaalf kilo hennep buit bij ripdeal in de wijk Peelo in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Duitsers maken twaalf kilo hennep buit bij ripdeal in de wijk Peelo in Assen

VOORLICHTING/DEMONSTRATIE AED VOOR VRIJWILLIGERS VAN SPORTVERENIGINGEN

Reacties uitgeschakeld voor VOORLICHTING/DEMONSTRATIE AED VOOR VRIJWILLIGERS VAN SPORTVERENIGINGEN

Ellen in Assen als eerste VvE flat naar Nul op de Meter door gebouwgebonden financiering

Reacties uitgeschakeld voor Ellen in Assen als eerste VvE flat naar Nul op de Meter door gebouwgebonden financiering

Fietser botst met auto op Rolderstraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser botst met auto op Rolderstraat Assen

Politie zoekt getuigen inbraken sportkantines

Reacties uitgeschakeld voor Politie zoekt getuigen inbraken sportkantines

schriftelijke vragen mbt fietsenstalling bij NS Station Assen

Reacties uitgeschakeld voor schriftelijke vragen mbt fietsenstalling bij NS Station Assen

Create AccountLog In Your Account