Tien bedrijven starten in Assen met Koploperproject

Tien bedrijven starten in Assen met Koploperproject

Tien bedrijven starten in Assen met Koploperproject

Reacties uitgeschakeld voor Tien bedrijven starten in Assen met Koploperproject

Assen – Tijdens een inspirerende startbijeenkomst in de raadzaal van de gemeente Assen hebben tienbedrijven de deelnemersverklaring van het Koploperproject getekend. In de komende maanden gaan deze bedrijven samen praktisch aan de slag met toekomstbestendig ondernemen.

Auke Tel van Complies, Reinder Schortinghuis van Animo, Hans Rozenveld van Rozenveld Hoveniers, Jan Ningo Dijck van UNP accountants adviseurs, Leon den Hertog van Klok Schilderwerken, René Kuipers van Kumoweld, Luuk Duursma van Sympany Assen, William Moorlag van Alescon, Edwin Flokstra van HTO Aannemingsbedrijf en Elly van der Woude en Rik Schoemaker van Interzorg Noord Nederland zijn de deelnemers aan het project. Onder leiding van Jaap de Vries van DZyzzion en Margo Verhagen van Natuur- en Milieufederatie Drenthe wordt van elk bedrijf een integraal duurzaamheidsprofiel gemaakt en worden de milieuprestaties gemeten. Met die input maken de deelnemers een praktisch actieplan en gaan ze aan de slag met de MVO-communicatie. Er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de deelnemers, die met dit project koploper worden in duurzaam ondernemerschap. Het project duurt een jaar en de resultaten zullen in 2018 tijdens een MVO-conferentie door de bedrijven gepresenteerd worden. Het is de bedoeling dat begin volgend jaar nog twee groepen koplopers van start gaan. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden via: www.mvoalliantie.nl.

Initiatief

Het Koploperproject in Assen is een initiatief van stichting AssenvoorAssen, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Rabobank Assen en Noord-Drenthe en DZyzzion, partners in de MVO-Alliantie Noord-Nederland. Zij treden hiermee in de voetsporen van de provincie Groningen waar het project al met succes is uitgerold. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de gemeente Assen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account