RUIM 180 LEERKRACHTEN VOLGEN INSPIRATIEMIDDAG KINDERBOEKENWEEK

RUIM 180 LEERKRACHTEN VOLGEN INSPIRATIEMIDDAG KINDERBOEKENWEEK

Reacties uitgeschakeld voor RUIM 180 LEERKRACHTEN VOLGEN INSPIRATIEMIDDAG KINDERBOEKENWEEK

Assen – Woensdagmiddag verzamelden ruim 180 leerlingen van 27 verschillende basisscholen uit Assen en omgeving en een groep studenten van Hogeschool Stenden, Pabo de Eekhorst, zich in DNK om zich te laten inspireren voor de Kinderboekenweek 2017. Zij volgden masterclasses in theater, dans, muziek en beeldend en maakten op die manier kennis met het thema van de Kinderboekenweek: gruwelijk eng griezelen. De inspiratiemiddag is een initiatief van Bibliotheek DNK en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Dit jaar werd de inspiratiemiddag Kinderboekenweek alweer voor de vijfde keer georganiseerd. De bibliotheek van DNK en het ICO sloegen voor dit project de handen ineen en ontwikkelden op basis van acht door de bibliotheek geselecteerde boeken interessant lesmateriaal voor het basisonderwijs in Assen. Leerkrachten en studenten stonden tijdens deze middag in de schoenen van hun leerlingen en konden zo ervaren hoe zij het lesmateriaal op een inspirerende wijze in hun klas kunnen behandelen.

Van 4 t/m 15 oktober viert het hele land de Kinderboekenweek. Ook in Assen is er gedurende deze week een uitgebreid aanbod aan lessen en activiteiten gericht op het bevorderen van lezen. Een groot deel van de activiteiten die de betrokken partijen aanbieden, wordt uitgevoerd op scholen in het basisonderwijs.

Reacties

Redactie

Create AccountLog In Your Account