Asser Uitdaging laat wensen van ouderen uitkomen

Assen – De Asser Uitdaging is het hele jaar door druk met een heleboel vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven om vraag en aanbod te matchen van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het hoogtepunt is de jaarlijkse Beursvloer die dit jaar op 18 oktober plaatsvindt in de Nieuwe Kolk in Assen. Maar misschien komt er vanaf dit jaar een nieuwe hoogtepunt bij…

Voor de 1e keer organiseert de Asser Uitdaging in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de Nationale Ouderendag op 6 oktober. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag, dit jaar op vrijdag 6 oktober 2017, laat de Asser Uitdaging deze wensen uitkomen.

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand.

“Eigenlijk heb ik niet zo veel te wensen. Behalve een stukje nougat bij de koffie ofzo. Maar als ik dan toch nog iets mag meemaken, dan wil ik de Regenboogklasse zien schitteren tijdens de Sneekweek”, vertelt Janny de Boer (91). En dus is zij in 2016 mee geweest het water op. “Ik heb mijn ups en downs, maar dat verrijkt je! Een gevoel van dankbaarheid overheerst als ik terugkijk op deze dag.”

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

Heeft u of een familielid of bekende een langgekoesterde droom of iets wat u al heel lang niet meer heeft kunnen doen? De keuze is aan u. Wilt u naar het strand of de dierentuin? Een ijsje met iemand eten of ergens lunchen? Het ouderlijk dorp of een vriendin van vroeger bezoeken? Of…?

Voor meer informatie of het aanmelden van uw wensen kunt u terecht op www.asseruitdaging.nl

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account