Nederlanders en vluchtelingen starten samen pop-up restaurant

Assen – Nederlandse Assenaren en statushouders in Assen organiseren 29 juni een pop-up restaurant in het Asserbos. Samen zullen ze gasten verwelkomen, bedienen en Arabische gerechten koken voor het buffet. Het unieke is dat ze samen het hele evenement op poten zetten. Het pop-up restaurant is een afsluiting van de eerste drie maanden van een gezamenlijk traject van Vlucht Voorwaarts waar deze Nederlandse en nieuwe Assenaren aan meedoen.

Het duurzaamheidscentrum aan de Bosrand 2 in Assen is zo vriendelijk om zijn locatie ter beschikking te stellen op 29 juni. Op deze donderdagavond zullen in twee rondes familie, vrienden, kennissen en betrokken partners zoals het Oranje Fonds, Kansfonds, Werkplein Drentsche Aa, Vluchtelingenwerk, Vaart Welzijn en vertegenwoordigers van de Gemeente Assen aanschuiven. Daarnaast zijn de Assenaren zelf natuurlijk uitgenodigd! De gasten kunnen kiezen uit een ronde die start om 17:30u of om 19:45u. Het driegangenmenu kost 10 euro exclusief drankjes.

Het pop-up restaurant is een afsluiting van de eerste drie maanden van het burgerinitiatief Vlucht Voorwaarts waarin Nederlandse Assenaren en statushouders samen optrekken om van elkaar te leren. Vlucht Voorwaarts koppelt vluchtelingen die een status hebben gekregen aan Nederlanders die al langer in Assen wonen. In een programma van vijftien maanden leren nieuwe Assenaren de taal, cultuur en mensen in Assen sneller kennen en de Nederlanders leren over hun nieuwe stadgenoten. Daarnaast is er een coachingsprogramma zodat de nieuwe Assenaren gericht aan hun doelen kunnen werken.

Elk kwartaal is er een weekend waarin deelnemers nieuwe doelen stellen. Hier wordt in de drie maanden daarna aan gewerkt. Zo’n periode wordt afgesloten met een gezamenlijk project om zo niet alleen individueel bezig te zijn maar ook samen met een groep iets neer te kunnen zetten. Het doel is om samen te bouwen aan de bloei van Assen en tegelijk de eigen individuele dromen op het gebied van werk, opleiding of andere zinvolle dagbesteding in het nieuwe thuisland te kunnen verwezenlijken.

Vlucht Voorwaarts wordt flink gesteund door de gemeente Assen die enthousiast is over het project. Ook het Oranje Fonds en het Kansfonds steunen dit maatschappelijk initiatief. Verder is er een intensieve samenwerking met andere partijen in Assen op het gebied van vluchtelingen, werk en maatschappij zoals Vaart Welzijn, Vluchtelingenwerk en de uitkeringsinstantie Werkplein Drentsche Aa.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Deze initiatieven zorgen ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Het koningspaar is sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het steunt kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken, zoals Vlucht Voorwaarts. Díe initiatieven, zo’n 600 per jaar, versterken we met geld. Meer informatie is te vinden op www.kansfonds.nl.

Wilt u reserveren voor het restaurant op 29 juni in Assen? Kijk snel op Eventbrite.com of er nog tickets verkrijgbaar zijn. Heeft u vragen over het restaurant? Neem dan contact op met arnold@vluchtvoorwaarts.nl. Voor meer informatie over Vlucht Voorwaarts kunt u contact opnemen met rudolf@vluchtvoorwaarts.nl. U kunt ons ook vinden op Facebook.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

‘De fijne reacties van familieleden raken me elke keer opnieuw’

Reacties uitgeschakeld voor ‘De fijne reacties van familieleden raken me elke keer opnieuw’

FIOD doet invallen bij bedrijf in Assen en Emmen

Reacties uitgeschakeld voor FIOD doet invallen bij bedrijf in Assen en Emmen

Kinderboekenweek 2016 : KINDERBOEKENWEEK VOOR ALTIJD JONG IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Reacties uitgeschakeld voor Kinderboekenweek 2016 : KINDERBOEKENWEEK VOOR ALTIJD JONG IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Opnieuw auto in brand in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw auto in brand in Assen

Rode kater uit Assen aangetroffen in Noord-Brabantse

Reacties uitgeschakeld voor Rode kater uit Assen aangetroffen in Noord-Brabantse

Cel dreigt voor veroorzaker ongeluk met fietser aan de Groningerstraat in het centrum Assen

Reacties uitgeschakeld voor Cel dreigt voor veroorzaker ongeluk met fietser aan de Groningerstraat in het centrum Assen

Create AccountLog In Your Account