Asser kapsalon Barberosi leukste kapsalon van Nederland

Assen – Kapsalon Barberosi Hair Studio uit Assen is de leukste kapsalon van Nederland. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de Kapsalon van het Jaar-verkiezing in Aalsmeer. Asser ondernemer Mehdi Alkuryfy begon pas zes maanden geleden met ‘Barberosi’ en mag zich nu al leukste kapsalon van Assen, Drenthe én Nederland noemen.

Maandagavond stond in Aalsmeer de Brooklyn Nights Award Show op het programma, de eindshow van de verkiezing van ‘Leukste kapsalon 2017’. Mehdi Alkuryfy (32) was hiervoor uitgenodigd, omdat zijn Barberosi Hair Studio aan de Troelstralaan al eerder uitgeroepen was tot ‘Leukste kapsalon van Assen’. In de gemeente had hij namelijk zowel de meeste stemmen gekregen van het publiek, als de hoogste waarderingsscore. Ruim een maand lang kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete kapsalon.

Tijdens de speciale awardshow in Aalsmeer werd hij verrast met een hele reeks aan andere prijzen. “Ik kan gewoon niet beschrijven wat er is gebeurd”, vertelt Alkuryfy. De Asser ondernemer is nog steeds een beetje overdonderd door alle waardering en aandacht. “Ik zat in een uitverkochte zaal met ruim achthonderd kappers. Ik kwam om de Asser prijs in ontvangst te nemen en te genieten van de leuke show. Toen gingen ze de prijs voor ‘Leukste kapsalon van Drenthe’ uitreiken. Bleek ik de beste in Drenthe te zijn”, lacht hij. “Ik helemaal blij. Maar toen moest de landelijke prijsuitreiking nog komen. Noemden ze wéér mijn naam. Ongelooflijk. Ik moest op het podium komen en kon daar nog een dankwoord uitspreken. Maar ik was helemaal sprakeloos. Ik heb toen maar gezegd dat ik nog maar zes maanden bezig was. Alle kappers in de zaal begonnen spontaan te klappen voor mij. Wat een geweldige ervaring. Wie overkomt dit nou?”, zegt hij nog enigszins beduusd. Naast de verschillende titels is zijn werk ook beloond met een Golden Award, een award die kapsalons krijgen wanneer ze door klanten met minstens een 9,5 zijn beoordeeld.

De Drentse Zaak

Barberosi Hair Studio is niet zomaar een kapsalon, het is een barbershop. Klanten kunnen er terecht voor het opscheren van hun baard of haar en voor extra’s als lijntjes in het haar. “Een half jaar geleden was het tijd om voor mijzelf te beginnen.” Vlak daarna kwam Alkuryfy bij De Drentse Zaak terecht via Werkplein Drentsche Aa. “Het was een spannende periode. Je start een onderneming, maar weet natuurlijk niet hoe het gaat lopen. Ik hou niet van hulp, maar had wel een duwtje in de rug nodig. Bij De Drentse Zaak ging ik in gesprek met één van de ondernemersadviseurs. Ik kreeg een Bbz-uitkering en een ondernemerscoach toegewezen. Marjan Muis begeleidt mij sindsdien intensief bij het opstarten van mijn bedrijf. De Bbz-uitkering zorgt er daarnaast voor dat ik tijdelijk financiële steun krijg. Dat is toch wel een grote hulp hoor.” De Bbz-uitkering is een periodieke uitkering voor het dagelijkse levensonderhoud. Het is een aanvulling op het bedrijfsinkomen tot het bijstandsbedrag waar iemand recht op heeft.

Dat De Drentse Zaak veelbelovende ondernemers als Alkuryfy kan helpen, stemt directeur van De Drentse Zaak, Harry Weitering tevreden. Hij is heel blij met de waardering voor Barberosi. “Dit is natuurlijk geweldig. Een heel mooi voorbeeld van hoe je met de juiste begeleiding en coaching, heel snel, heel ver kunt komen. Maar alles begint natuurlijk echt bij de ondernemer zelf. Die moet het doen. En dat heeft Mehdi meer dan goed gedaan.”

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Schoorsteenbrand aan Narcisstraat in Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Schoorsteenbrand aan Narcisstraat in Assen-Oost

Brand in Chalet Midlaren

Reacties uitgeschakeld voor Brand in Chalet Midlaren

GROOTSTE CONGRES IN DE GESCHIEDENIS VAN DE NIEUWE KOLK

Reacties uitgeschakeld voor GROOTSTE CONGRES IN DE GESCHIEDENIS VAN DE NIEUWE KOLK

Afsluiten ondergrondse containers tijdens Oud en Nieuw in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Afsluiten ondergrondse containers tijdens Oud en Nieuw in Assen

Winkelrijk Marsdijk wordt verbouwd en wordt Winkelcentrum Marsdijk

Reacties uitgeschakeld voor Winkelrijk Marsdijk wordt verbouwd en wordt Winkelcentrum Marsdijk

Bouwafval gedumpt in Asserbos Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bouwafval gedumpt in Asserbos Assen

Vrouw komt om het leven bij woningbrand aan de Asserstraat in Norg

Reacties uitgeschakeld voor Vrouw komt om het leven bij woningbrand aan de Asserstraat in Norg

Brandweerkorpsen Assen en Smilde bestrijden buitenbrand bij Baggelhuizerpad Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweerkorpsen Assen en Smilde bestrijden buitenbrand bij Baggelhuizerpad Assen

looddief opgepakt aan Stadhouderslaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor looddief opgepakt aan Stadhouderslaan in Assen

Create AccountLog In Your Account