Nederlanders en vluchtelingen starten samen pop-up restaurant

Assen – Nederlandse Assenaren en statushouders in Assen organiseren 29 juni een pop-up restaurant in het Asserbos. Samen zullen ze gasten verwelkomen, bedienen en Arabische gerechten koken voor het buffet. Het unieke is dat ze samen het hele evenement op poten zetten. Het pop-up restaurant is een afsluiting van de eerste drie maanden van een gezamenlijk traject van Vlucht Voorwaarts waar deze Nederlandse en nieuwe Assenaren aan meedoen.

Het duurzaamheidscentrum aan de Bosrand 2 in Assen is zo vriendelijk om zijn locatie ter beschikking te stellen op 29 juni. Op deze donderdagavond zullen in twee rondes familie, vrienden, kennissen en betrokken partners zoals het Oranje Fonds, Kansfonds, Werkplein Drentsche Aa, Vluchtelingenwerk, Vaart Welzijn en vertegenwoordigers van de Gemeente Assen aanschuiven.

Het pop-up restaurant is een afsluiting van de eerste drie maanden van het burgerinitiatief Vlucht Voorwaarts waarin Nederlandse Assenaren en statushouders samen optrekken om van elkaar te leren. Vlucht Voorwaarts koppelt vluchtelingen die een status hebben gekregen aan Nederlanders die al langer in Assen wonen. In een programma van vijftien maanden leren nieuwe Assenaren de taal, cultuur en mensen in Assen sneller kennen en de Nederlanders leren over hun nieuwe stadgenoten. Daarnaast is er een coachingsprogramma zodat de nieuwe Assenaren gericht aan hun doelen kunnen werken.

Elk kwartaal is er een weekend waarin deelnemers nieuwe doelen stellen. Hier wordt in de drie maanden daarna aan gewerkt. Zo’n periode wordt afgesloten met een gezamenlijk project om zo niet alleen individueel bezig te zijn maar ook samen met een groep iets neer te kunnen zetten. Het doel is om samen te bouwen aan de bloei van Assen en tegelijk de eigen individuele dromen op het gebied van werk, opleiding of andere zinvolle dagbesteding in het nieuwe thuisland te kunnen verwezenlijken.

Vlucht Voorwaarts wordt flink gesteund door de gemeente Assen die enthousiast is over het project. Ook het Oranje Fonds en het Kansfonds steunen dit maatschappelijk initiatief. Verder is er een intensieve samenwerking met andere partijen in Assen op het gebied van vluchtelingen, werk en maatschappij zoals Vaart Welzijn, Vluchtelingenwerk en de uitkeringsinstantie Werkplein Drentsche Aa.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Deze initiatieven zorgen ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het steunt kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken, zoals Vlucht Voorwaarts. Díe initiatieven, zo’n 600 per jaar, versterken we met geld. Dat doet het kansfonds met giften van betrokken medemensen en door kennis en ervaring te delen. Meer informatie is te vinden op www.kansfonds.nl.

Heeft u vragen over het restaurant? Neem dan contact op met arnold@vluchtvoorwaarts.nl. Voor meer informatie over Vlucht Voorwaarts kunt u contact opnemen met rudolf@vluchtvoorwaarts.nl. U kunt ons ook vinden op Facebook.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Kop-staartbotsing op de weg Peelo-Oost Assen

Reacties uitgeschakeld voor Kop-staartbotsing op de weg Peelo-Oost Assen

Geen treinen tussen Assen en Groningen door aanrijding

Reacties uitgeschakeld voor Geen treinen tussen Assen en Groningen door aanrijding

Wijkfeest in Assen-Oost 2015

Reacties uitgeschakeld voor Wijkfeest in Assen-Oost 2015

Graanveld vat vlam tijdens oogsten aan de Domeinweg Assen

Reacties uitgeschakeld voor Graanveld vat vlam tijdens oogsten aan de Domeinweg Assen

Syrische en Nederlandse jongeren spelen Zagros deel II

Reacties uitgeschakeld voor Syrische en Nederlandse jongeren spelen Zagros deel II

Automobiliste raakt in de slip en glijdt van talud A28

Reacties uitgeschakeld voor Automobiliste raakt in de slip en glijdt van talud A28

Asser Mannenkoor deze week met Promo-Tour 2018 in Kloosterveen

Reacties uitgeschakeld voor Asser Mannenkoor deze week met Promo-Tour 2018 in Kloosterveen

Create AccountLog In Your Account