Zeven MVO-certificaten uitgereikt door wethouder Hoogeveen

AssenMooie praktijkvoorbeelden op het gebied van planet, profit en people, dat was het resultaat van de uitreiking van de MVO-certificaten tijdens de MVO-conferentie die de stichting AssenvoorAssen jaarlijks organiseert. Dit jaar in samenwerking met Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Aan wethouder Maurice Hoogeveen de taak om op het podium van de Rabobankzaal in Theater/Bioscoop de Nieuwe Kolk de zeven bedrijven in het zonnetje te zetten. Distrivers, Almed Assembling, Biblionet Groningen, deBesteEHBOdoos, Stichting Phusis, Zorg Innovatie Forum en Ultraware waren de gelukkigen. Zij hebben MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, in de bedrijfsvisie opgenomen en in de praktijk gebracht. Daarmee zijn zij mooie voorbeelden voor veel andere bedrijven. Het MVO-certificaat is een duurzaamheidsmerk waarmee deze bedrijven en ondernemingen extern kunnen laten zien dat zij sociaal en duurzaam ondernemen.

Thema van de conferentie was ‘Duurzaamheid duurt het langst’. Naast de uitreiking van de MVO-certificaten waren er ook inspirerende sprekers. De aftrap was in handen van Jan Henk Bouman, veranderaar en trendverkenner. Hij nam de bezoekers mee naar de toekomst op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Bas Rüter gaf inzicht hoe de Rabobank inzet op duurzaamheid en ook lokaal ondernemer Serge de Mul van Ultraware vertelde op wat voor manieren bedrijven en ondernemingen duurzaamheid kunnen doorvoeren. De conferentie werd afgesloten met informatieve stand-ups over onder andere het koploperproject dat dit jaar in Assen van start gaat. Foto’s van de bijeenkomst zijn te vinden op de website van AssenvoorAssen: www.assenvoorassen.nl.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account