Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Emmen

Emmen – Leerlingen basisscholen De Kubus en Emmermeer betreden als eerste de high-tech dome

Rolf Sloots, Concernmanager van Emmen en Herman Baars, Production & Maintenance Delivery Manager NAM hebben samen met de groepen 7 van OBS De Kubus en OBS Emmermeer de Generation Discover bright ideas hub geopend. De komende twee weken (t/m 23 juni) zullen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders hier spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie. De futuristische dome staat op parkeerplaats Vreding in het centrum van Emmen. Op 17 en 18 juni zal in Emmen ook Alles Kids in Drenthe plaatsvinden, een gratis festival voor kids van 2 tot 15 jaar in het centrum.

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, heeft Shell in samenwerking met partners de Generation Discover bright ideas challenge ontwikkeld. Deze challenge sluit aan bij de OCW kernleerdoelen en daagt groep 7 leerlingen uit na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel. Via deelname aan de challenge, bestaande uit een online lespakket en een klassenbezoek aan de hub, komen leerlingen op een interactieve en inspirerende manier in aanraking met wetenschap en technologie. Zo ontdekken ze dat zij zélf allerlei slimme ideeën kunnen bedenken, die een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst en daarmee de toekomst van ons allemaal.

Rolf Sloots: “Fantastisch dat Emmen deze periode in het teken staat van jongeren, onderwijs en de toekomst. Dat zijn drie zaken die van groots belang zijn voor onze maatschappij en die in Emmen in het bijzonder de speerpunten van ons beleid vormen. We zijn erg blij dat Shell zich met het Generation Discover programma hard maakt voor de toekomst van de jeugd en samen met Alles Kids in Drenthe het middelpunt van Emmen zal zijn, waar kinderen door te spelen, beleven en ontdekken op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wetenschap en technologie.”

Herman Baars vult aan: “Drenthe is een belangrijke provincie voor Nederland, waar veel technici zijn gevestigd die zich met slimme oplossingen om energie te winnen bezighouden. Het is ontzettend belangrijk om meer jongeren te laten zien en te inspireren voor een toekomst in techniek en wetenschap, juist ook in deze regio. In de bright ideas hub zullen bezoekers met een animatievideo op een toegankelijke manier meer leren over de technologie en innovaties van de NAM en hoe leuk het is om daar later iets in te kunnen betekenen.”

Tijdens het weekend van 17 en 18 juni vindt ook Alles Kids in Drenthe plaats, waarbij Emmen wordt omgetoverd tot één groot gratis attractiepark. Een enerverende speel- en beleefomgeving op de stadsvloer, speciaal voor kinderen. Ook Generation Discover is hierbij aanwezig. Bouw bijvoorbeeld een zoutwaterautootje of ervaar de kracht van windenergie!

Alya Assen, bestuurslid Stichting Alles Kids in Drenthe: “Alles Kids in Drenthe wordt georganiseerd voor kinderen van 2 tot 15 jaar, waarbij spelen, beleven en ontdekken centraal staan. Ik vind het mooi om te zien dat er naast het jaarlijkse festival nu ook initiatieven zoals het Generation Discover programma in de volgende generatie ontdekkers uit de regio investeren. Het is belangrijk dat de jongeren van nu al op die manier gestimuleerd worden, zij zijn immers de toekomst.”

Niet alleen leerlingen uit Emmen, ook scholieren uit andere regio’s kunnen deelnemen aan de bright ideas challenge. De hub stond eerder in Rotterdam, Helmond, Enschede en Amsterdam. Per regio, ingedeeld volgens de vijf landsdelen van het Techniekpact, selecteert een jury de drie beste oplossingen. De winnaars maken kans op het realiseren van hun idee in virtual reality. Deze ideeën worden tijdens de tweede editie van het Generation Discover festival in oktober 2017 gepresenteerd, waar een landelijke winnaar zal worden gekozen.

In de bright ideas hub doen bezoekers in anderhalf uur inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Nieuwsgierig naar deze futuristische dome? Tijdens schooltijd is de hub gereserveerd voor schoolklassen, maar op overige tijden zijn alle bezoekers welkom. Inschrijven kan via www.generationdiscover.nl/brightideas.

 

 

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Stef Bos geeft groots concert in Rotterdam Ahoy op 28 december 2021

Reacties uitgeschakeld voor Stef Bos geeft groots concert in Rotterdam Ahoy op 28 december 2021

De Drentse Zaak en de Ondernemersfabriek presenteren: DDZ op Dinsdag Word de beste versie van jezelf

Reacties uitgeschakeld voor De Drentse Zaak en de Ondernemersfabriek presenteren: DDZ op Dinsdag Word de beste versie van jezelf

Tiende Asser Stadsloop

Reacties uitgeschakeld voor Tiende Asser Stadsloop

Nieuwe Rolderrotonde op 8 mei open voor verkeer

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Rolderrotonde op 8 mei open voor verkeer

TOCH WEER EGGRUN.

Reacties uitgeschakeld voor TOCH WEER EGGRUN.

DNK weet tegenslagen coronacrisis in 2020 op te vangen

Reacties uitgeschakeld voor DNK weet tegenslagen coronacrisis in 2020 op te vangen

Vliegtuig maakt noodlanding op Groningen Airport Eelde

Reacties uitgeschakeld voor Vliegtuig maakt noodlanding op Groningen Airport Eelde

Overvaller Rolderstraat in Assen droeg enkelband

Reacties uitgeschakeld voor Overvaller Rolderstraat in Assen droeg enkelband

Aantal faillissementen gedaald in juni

Reacties uitgeschakeld voor Aantal faillissementen gedaald in juni

Datum Summerbreak 2018 bekend

Reacties uitgeschakeld voor Datum Summerbreak 2018 bekend

Create AccountLog In Your Account