Vlaamse illustrator signeert nieuwste Robbedoes bij Bruna Vanderveen

Assen – Afgelopen 31 mei verscheen het nieuwe Robbedoes en Kwabbernoot-stripboek, Happy Family, geschreven door de Vlaamse Marc Legendre en getekend door Charel Cambré. Laatstgenoemde zal op vrijdag 16 juni van 13.30 tot 15.00 uur signeren bij boekenafdeling Bruna op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen.

Het stripboek is de eerste in een reeks van nieuwe albums, genaamd ‘Robbedoes Special’. Het is voor het eerst dat de reeks in handen is van twee Vlamingen. Charel Cambré werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske. Het oorspronkelijk Robbedoes-personage is een geesteskind van de Franse Robert Velter, alias Rob-Vel. Zijn vriend Kwabbernoot komt van Jijé. In 1947 nam Franquin het over. Later maakten vooral Tome en Janry, die ook De kleine Robbe bedachten, veel indruk.

In het nieuwe stripboek, Happy Family, vertrekken Robbedoes en Kwabbernoot op roadtrip en ontmoet het duo een levensechte pop met artificiële intelligentie.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account