Landelijke BeeBalldag bij S.C. The Pioneers in Assen

Assen – Op zaterdag 10 juni vindt de Landelijke BeeBalldag plaats op het veld van s.c. The Pioneers in Assen. Om 11 uur zal de heer Albert Smid -wethouder van de Gemeente Assen- de dag officieel openen.

Vanaf 11:15 uur worden op meerdere velden wedstrijden gespeeld in twee klassen: de Rookie League (5 t/m 8 jaar) en de Major League (8 t/m 12 jaar).

Deelnemende verenigingen zijn: Tex Town Tigers (Enschede), The Bedrocks (Emmen), The Blokes (Veendam), Diamonds (Drachten), Caribe (Groningen) en The Pioneers (Assen). Met in totaal 9 teams! Verspreid over de 6 organiserende verenigingen hebben zich landelijk meer dan 100 teams ingeschreven!

Rond 14:30 uur wordt de Landelijke BeeBalldag afgesloten. In de traditie van BeeBall worden er geen prijzen uitgereikt. Wel gaan alle deelnemers met een kleine attentie naar huis.

De Landelijke BeeBalldag is Nederlands grootste honkbal en softbal toernooi voor jeugd van 5 t/m 12 jaar. Dit jaar is honk- en softbalvereniging s.c. The Pioneers in Assen één van de zes gelukkige verenigingen die door de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond (KNBSB) werd aangewezen om dit grootse evenement te mogen organiseren.

BeeBall is een spelvariant van honkbal en softbal en speciaal ontwikkeld voor de doelgroep van 5 tot 12 jaar. In gemixte teams maken de spelers en speelsters op een leuke, veilige en speelse manier kennis met honkbal en softbal. De aangepaste spelregels verhogen de actie in het veld en daarmee ook het sport- en spelplezier.

Uiteraard biedt de Landelijke BeeBalldag de uitgelezen gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met de sport. Ruud Franken: “Iedereen is van harte welkom om onze mooie sport te ervaren”. Meer informatie is te vinden op de website van S.C. The Pioneers (http://www.thepioneers.nl/) en van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) (http://www.knbsb.nl/ ).

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account