De Gouverneurstuin ontpopt zich tot het kloppend hart van Festival Art of Wonder

Assen – ‘Art of Wonder’ is het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden. Het festival vindt een week lang plaats op scholen en een weekend lang in de binnenstad van Assen. Op vrijdag 2 juni wordt het festival in de Gouverneurstuin geopend met muziek, een betoverende act op stelten van Jelicious en mooie woorden van onder andere wethouder Maurice Hoogeveen en de schrijfster van de bekende Dummie de Mummie-boeken Tosca Menten. Na een toost op de verbeelding gaan om vijf uur de eerste drie voorstellingen van start. Gouden Ei-prijswinnaar Het Kleine Theater speelt “Het Zigeunermeisje, huilend op een steen” in de Middentent. Sneeuwvonk speelt in de Theaterkop de fantasierijke voorstelling “Het Meisje Dat In De Tafel Verdween” en in de Vijvertent speelt NTjong/Het Nationale Theater met de voorstelling “Don Quichot denkt na!” Dezelfde avond vertrekken er groepen toeschouwers vanuit de Gouverneurstuin naar locaties in de stad voor de locatievoorstellingen “Sensation Hamlet” van de vooropleiding van Garage TDI en de door ‘Art of Wonder’ geproduceerde route ‘Art of Ondernemen’. Afgelopen weken werkten drie jonge theatermakers bij drie verschillende bedrijven aan het verhaal van de ondernemer in de binnenstad en verwerkten dit in drie theatrale performances. 

Naast theater is er in de tuin op vrijdag en zaterdag nog veel meer te beleven. Er is ruimte voor ontspanning met muziek (o.a. van “Ache Cubano”, DJ Nando D’Cuba en DJ Manolitos) en lekker eten, zoals tapas, bijzondere pannenkoekjes en pasta’s, Mexicaanse en Griekse gerechten en nog veel meer, georganiseerd door tapas- en wijnbar Manolitos. Ook zijn er enkele foodtrucks voor bijzondere koffie, ijs en lekkere sapjes. In de tuin zijn diverse gratis workshops: ‘animatie maken’ door Sneeuwvonk, een workshop ‘emmer drummen’ door Drumschool Daisybell, je kunt je eigen donut versieren bij Valli’s Corner en er is de ‘stoepkrijtfantasie’ georganiseerd door Studio Tape en het Jeugdcultuurfonds Drenthe. Je kunt ook lekker spelen in de tuin: er staan tot de verbeelding sprekende, interactieve installaties van Chonk (een kunstenaarsduo uit Assen), genaamd “Luie Wip” en “Bellenblaasfiets” en een levensgroot Flamingo-bordspel van De Dikke Dingen.

Op zaterdag vinden er naast de voorstellingen in de tuin ook voorstellingen op locatie plaats. Zo spelen er bijvoorbeeld twee prachtige voorstellingen in het knusse Op STAP Theater, spelen De Noorderlingen in Podium Zuidhaege, beleeft Studio Tape haar première van “Ik zie, ik zie wat jij ziet” in de Werkplaats Havenkwartier, staat BonteHond met “AaiPet” in Kunstplaza Schurer (bovenin Vanderveen), is er een beeldend theaterspektakel op stelten op het Koopmansplein, indrukwekkend straattheater dat langs de terrassen trekt en een sprookjesachtige voorstelling met metershoge levende bomen op de Brink. Op zondag wordt de eerste editie van ‘Art of Wonder’ feestelijk afgesloten in Theater De Nieuwe Kolk met de voorstelling “Vuurtoren Wacht” van Het Houten Huis. Zangeres Martijje zal daarna in het Theatercafé haar Drentse Kinderliedjes zingen voor en met de aanwezige kinderen.

2 juni, vrijdag opening 16.00 uur

3 juni zaterdag 11.00 tot 22.30

4 juni zondag 14.00 – 16.00 uur

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Brand in stacaravan op camping in Eext

Reacties uitgeschakeld voor Brand in stacaravan op camping in Eext

Agressieve winkeldief aangehouden aan de Nobellaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Agressieve winkeldief aangehouden aan de Nobellaan in Assen

Gratis Bloedsuikermeetdagen in Apotheek Marturia

Reacties uitgeschakeld voor Gratis Bloedsuikermeetdagen in Apotheek Marturia

Zwaar verkeersongeval op N34 tussen Borger en Gieten (VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Zwaar verkeersongeval op N34 tussen Borger en Gieten (VIDEO)

Alternatieve technische (bak-)opdracht voor studenten Drenthe College

Reacties uitgeschakeld voor Alternatieve technische (bak-)opdracht voor studenten Drenthe College

Brand in spouwmuur van woning in aanbouw aan de Mosklok in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brand in spouwmuur van woning in aanbouw aan de Mosklok in Assen

Bonte Wever in Assen bijna klaar voor 38ste editie van de Dutch Open Darts!2016

Reacties uitgeschakeld voor Bonte Wever in Assen bijna klaar voor 38ste editie van de Dutch Open Darts!2016

VVD koffietruck komt naar de Roldermarkt

Reacties uitgeschakeld voor VVD koffietruck komt naar de Roldermarkt

Create AccountLog In Your Account