Pure-Kids: opvang in breedste zin van het woord

Assen – Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgt Assen er een nieuwe, gespecialiseerde kinderopvang bij. Dan opent Pure-Kids. Naast reguliere opvang, richt Pure-Kids zich ook op speciale doelgroepen zoals kinderen met hoogbegaafdheid, ADHD, ASS en hoogsensitiviteit en kinderen die thuis zitten. En dat is broodnodig, zo zegt eigenaresse Femke Doevendans.

“Veel van deze kinderen passen niet op een reguliere opvang, maar ook niet op een dagbesteding, omdat daar meestal alleen verstandelijk beperkte kinderen zitten”, legt Doevendans uit. Volgens haar zijn er daardoor twee groepen kinderen, waar ouders moeilijk een geschikte opvang voor kunnen vinden. De ene groep bestaat uit kinderen met ADHD, autisme, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit.

De andere groep bestaat uit kinderen die niet naar school gaan. Volgens recente cijfers zitten er landelijk enkele duizenden kinderen thuis. “Deze kinderen kunnen vanwege verschillende redenen niet op school terecht. Ze dreigen in een isolement terecht te komen, omdat ze vaak weinig tot geen sociale contacten hebben. Hoe mooi zou het zijn als die kinderen bij ons vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken en mee kunnen doen aan activiteiten? Met de juiste begeleiding hopen we een eventuele terugkeer naar school te ondersteunen.”

Totaalpakket

Sinds 2010 vangt Doevendans verschillende kinderen op. In die periode startte ze ook samen met Ina Kuperus met logeerweekenden. “Van ouders hoorden we steeds meer dat ze behoefte hadden aan een goede, speciale opvang, maar die nergens konden vinden.” Bij Pure-Kids kunnen kinderen uit Assen en omgeving terecht voor opvang in de breedste zin van het woord.

Zo biedt de gespecialiseerde kinderopvang logeerweekenden aan, individuele begeleiding, coaching en opvang. “Zo uitgebreid als wij kinderopvang aanbieden zie je niet veel. We bieden een totaalpakket aan en de samenwerking met andere organisaties maakt onze manier van werken bijzonder. Ouders hebben vaak contact met verschillende instanties. Dit neemt veel tijd in beslag. Door samen te werken kunnen we dit meer structuren.”

Aanvulling

Pure-Kids biedt zowel reguliere, als speciale kinderopvang aan. Een pluspunt, zo zegt de initiatiefneemster. “Hoewel de groepen gescheiden van elkaar zijn, is het goed voor de ontwikkeling van beide doelgroepen dat ze elkaar leren kennen. Ze kunnen zoveel van elkaar leren door gebruik te maken van elkaars talenten. Daardoor vormen ze een mooie aanvulling op elkaar. We willen de beste opvang voor ieder kind zijn, want ieder kind is in zijn puurheid uniek.”

 

Meer informatie over Pure-Kids is te vinden op www.pure-kids.nl. “Aangezien ouders een kinderopvang vaak op gevoel uitkiezen, is daar naast een aanmeldformulier ook een contactformulier te vinden. De aanmeldingen stromen al binnen”, zegt Doevendans trots.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Create AccountLog In Your Account