230 Cliënten en begeleiders van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

Assen – De traditionele Rally zonder Poespas is dit jaar op vrijdagavond 26 mei. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij in meer dan 150 oldtimers en cabrio’s en zo’n 230 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door Assen.

Deelnemers aan de Rally zonder Poespas zijn veelal mensen (chauffeurs) uit het hele land, die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Inmiddels is de rit wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar.

Bijzonder aan de Rally zonder Poespas is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld.  De rijders komen van heinde en verre, zoals Den Haag, Zwolle, Emmen, Stadskanaal, Leeuwarden en Haulerwijk.

Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee, het evenement is thans uitgegroeid tot 150 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijden er zeven busjes met mindervaliden richting TT-Circuit en op het Heilige Asfalt mogen de wagens een paar ronden rijden

De rally start om 18.30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint om 20.45 door de binnenstad van Assen: Kerkstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Nieuwe Huizen, Rolderstraat en daarna door Assen-Oost, om vervolgens een paar ronde over het TT-Circuit te rijden.

De stoet wordt begeleid door verkeersbegeleiders en 40 motorrijders en politiemotoren. Verkeersregelaars op de kruispunten zorgen ervoor dat alles veilig en snel verloopt.

Ook wordt er onderweg een pitstop ingelast op de Johan Willem Friso Kazerne bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning, die hun bijzondere voertuigen tonen aan de deelnemers. De organisatie zorgt daar voor een patatje en drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen.

Tegen 21.45 uur keert de Rally zonder Poespas terug op Woonpark Diepstroeten, waar iedereen van een drankje en een hapje kan nagenieten met muziek van Duo Overdrive.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Fietser gewond na aanrijding met auto in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser gewond na aanrijding met auto in Assen

VVD koffietruck komt naar de Roldermarkt

Reacties uitgeschakeld voor VVD koffietruck komt naar de Roldermarkt

Vakantiecursus Italiaans in het Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor Vakantiecursus Italiaans in het Drents Archief

Deel van de ruim 2.200 vrachtwagens

Reacties uitgeschakeld voor Deel van de ruim 2.200 vrachtwagens

Mirjam van Hengel, Marcel de Jong en Pauline Broekema in Amen

Reacties uitgeschakeld voor Mirjam van Hengel, Marcel de Jong en Pauline Broekema in Amen

Inbraak loods Mariastraat dupeert Racing Team Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbraak loods Mariastraat dupeert Racing Team Assen

Woningbrand in Valthermond

Reacties uitgeschakeld voor Woningbrand in Valthermond

Weiersbrug aan de Weiersstraat in Assen werkt weer na storing

Reacties uitgeschakeld voor Weiersbrug aan de Weiersstraat in Assen werkt weer na storing

THEBAGSTORE deelt paaseitjes uit!

Reacties uitgeschakeld voor THEBAGSTORE deelt paaseitjes uit!

Create AccountLog In Your Account