230 Cliënten en begeleiders van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

Assen – De traditionele Rally zonder Poespas is dit jaar op vrijdagavond 26 mei. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij in meer dan 150 oldtimers en cabrio’s en zo’n 230 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door Assen.

Deelnemers aan de Rally zonder Poespas zijn veelal mensen (chauffeurs) uit het hele land, die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Inmiddels is de rit wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar.

Bijzonder aan de Rally zonder Poespas is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld.  De rijders komen van heinde en verre, zoals Den Haag, Zwolle, Emmen, Stadskanaal, Leeuwarden en Haulerwijk.

Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee, het evenement is thans uitgegroeid tot 150 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijden er zeven busjes met mindervaliden richting TT-Circuit en op het Heilige Asfalt mogen de wagens een paar ronden rijden

De rally start om 18.30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint om 20.45 door de binnenstad van Assen: Kerkstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Nieuwe Huizen, Rolderstraat en daarna door Assen-Oost, om vervolgens een paar ronde over het TT-Circuit te rijden.

De stoet wordt begeleid door verkeersbegeleiders en 40 motorrijders en politiemotoren. Verkeersregelaars op de kruispunten zorgen ervoor dat alles veilig en snel verloopt.

Ook wordt er onderweg een pitstop ingelast op de Johan Willem Friso Kazerne bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning, die hun bijzondere voertuigen tonen aan de deelnemers. De organisatie zorgt daar voor een patatje en drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen.

Tegen 21.45 uur keert de Rally zonder Poespas terug op Woonpark Diepstroeten, waar iedereen van een drankje en een hapje kan nagenieten met muziek van Duo Overdrive.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Extra bussen voor bezoekers Nacht van Zuidlaren en Zuidlaardermarkt

Reacties uitgeschakeld voor Extra bussen voor bezoekers Nacht van Zuidlaren en Zuidlaardermarkt

Politie houden alle scenario’s open naar verdachte woningbrand Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie houden alle scenario’s open naar verdachte woningbrand Assen

Dag en nacht extra bussen tijdens Koningsdag

Reacties uitgeschakeld voor Dag en nacht extra bussen tijdens Koningsdag

Gloednieuwe Audi A4 door brand verwoest uit in Assen (Update Foto’s / Video)

Reacties uitgeschakeld voor Gloednieuwe Audi A4 door brand verwoest uit in Assen (Update Foto’s / Video)

Open dag Glendance

Reacties uitgeschakeld voor Open dag Glendance

Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau Groningen Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau Groningen Drenthe

Open dag bij Service Apotheek Themmen

Reacties uitgeschakeld voor Open dag bij Service Apotheek Themmen

CREATIEVE, WINTERSE WORKSHOPS DOOR ASSER ONDERNEMERS

Reacties uitgeschakeld voor CREATIEVE, WINTERSE WORKSHOPS DOOR ASSER ONDERNEMERS

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: Sigarettenafdeling

Reacties uitgeschakeld voor De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: Sigarettenafdeling

Create AccountLog In Your Account