230 Cliënten en begeleiders van Van Boeijen rijden Rally zonder Poespas

Assen – De traditionele Rally zonder Poespas is dit jaar op vrijdagavond 26 mei. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij in meer dan 150 oldtimers en cabrio’s en zo’n 230 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door Assen.

Deelnemers aan de Rally zonder Poespas zijn veelal mensen (chauffeurs) uit het hele land, die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Inmiddels is de rit wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar.

Bijzonder aan de Rally zonder Poespas is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld.  De rijders komen van heinde en verre, zoals Den Haag, Zwolle, Emmen, Stadskanaal, Leeuwarden en Haulerwijk.

Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee, het evenement is thans uitgegroeid tot 150 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijden er zeven busjes met mindervaliden richting TT-Circuit en op het Heilige Asfalt mogen de wagens een paar ronden rijden

De rally start om 18.30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint om 20.45 door de binnenstad van Assen: Kerkstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Nieuwe Huizen, Rolderstraat en daarna door Assen-Oost, om vervolgens een paar ronde over het TT-Circuit te rijden.

De stoet wordt begeleid door verkeersbegeleiders en 40 motorrijders en politiemotoren. Verkeersregelaars op de kruispunten zorgen ervoor dat alles veilig en snel verloopt.

Ook wordt er onderweg een pitstop ingelast op de Johan Willem Friso Kazerne bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning, die hun bijzondere voertuigen tonen aan de deelnemers. De organisatie zorgt daar voor een patatje en drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen.

Tegen 21.45 uur keert de Rally zonder Poespas terug op Woonpark Diepstroeten, waar iedereen van een drankje en een hapje kan nagenieten met muziek van Duo Overdrive.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Autobrand aan de Tiendlanden in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Autobrand aan de Tiendlanden in Assen

DNK wint regionale MEETINGS Award ‘Beste Congreslocatie 2019

Reacties uitgeschakeld voor DNK wint regionale MEETINGS Award ‘Beste Congreslocatie 2019

Repair Café Assen houdt kinderwagen apk

Reacties uitgeschakeld voor Repair Café Assen houdt kinderwagen apk

Toch wel botulisme in Havenkanaal in Assen schetst

Reacties uitgeschakeld voor Toch wel botulisme in Havenkanaal in Assen schetst

Herstel Bosbeek van start

Reacties uitgeschakeld voor Herstel Bosbeek van start

Nieuw seizoen voor BeeBall en Pupillen bij honk- en softbalvereniging s.c. The Pioneers in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Nieuw seizoen voor BeeBall en Pupillen bij honk- en softbalvereniging s.c. The Pioneers in Assen

Buitenbrand aan de Thorbeckelaan met de Molenstraat in Assen (video)

Reacties uitgeschakeld voor Buitenbrand aan de Thorbeckelaan met de Molenstraat in Assen (video)

Janna Booij Lijsttrekker voor Stadspartij PLOP

Reacties uitgeschakeld voor Janna Booij Lijsttrekker voor Stadspartij PLOP

Zwemfestijn Kerstvakantie in Bonte Wever

Reacties uitgeschakeld voor Zwemfestijn Kerstvakantie in Bonte Wever

Create AccountLog In Your Account