Sunday Evening Blues Jam met Tom Vieth

Assen – Op zondagavond 28 mei vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

Deze maand is dat zanger gitarist Tom Vieth uit Duitsland, Münsterland om precies te zijn. Deze in 1960 in Nottuln, een dorpje onder de rook van Münster geboren bluesmuzikant mag je een purist noemen, die naast veel eigen materiaal met zorg zijn repertoire uit het rijke traditionele Chicago songbook selecteert. In het verleden heeft Vieth regelmatig samengewerkt met een keur aan authentieke Chicago bluesartiesten en zo deelde hij het podium met onder andere John Primer, Eddie Shaw, Johnny Heartsman, Eddie C. Campbell, Eddie Taylor Jr. en Sunnyland Slim. Tom Vieth heeft in zijn loopbaan diverse albums opgenomen maar absoluut hoogtepunt is toch wel Tom’s Walk te noemen. Een cd die hij in 2004 in de Twist Turner’s House Of Sounds studio in Chicago met onder andere Rockin’ Johnny Burgin, Twist Turner, Eddie Shaw en Allan Batts als begeleiders heeft opgenomen.

Maar ook in eigen land staat de top van het Duitse bluescircuit voor Vieth klaar om met hem de studio in te duiken voor opnames. Muzikanten als Johnny Reiter, Tommy Schneller en Kay Strauss ontbreken dan ook niet op Vieths recente cd Playground Blues Jam. Tom Vieth zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, waarbij de nadruk zal liggen bij de klassieke Chicago blues zoals we hem heden ten dage nog steeds in de hoofdstad van de blues tegen komen. Aanvang 19.00 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Met een lach en een traan

Reacties uitgeschakeld voor Met een lach en een traan

Zorginstelling ontruimd na brand in het dak Gieten

Reacties uitgeschakeld voor Zorginstelling ontruimd na brand in het dak Gieten

Assen heeft een cultuurmakelaar

Reacties uitgeschakeld voor Assen heeft een cultuurmakelaar

OM geëist werkstraf voor in prak rijden oma’s auto

Reacties uitgeschakeld voor OM geëist werkstraf voor in prak rijden oma’s auto

Dieven halen bedrijfspand Assen compleet leeg

Reacties uitgeschakeld voor Dieven halen bedrijfspand Assen compleet leeg

scooter in beslag genomen door politie

Reacties uitgeschakeld voor scooter in beslag genomen door politie

Taxichauffeur mishandeld in Rolderstraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Taxichauffeur mishandeld in Rolderstraat Assen

Doe alsof je thuis bent! Zeven Assense ondernemers en De Bonte Wever slaan de handen ineen voor uniek project

Reacties uitgeschakeld voor Doe alsof je thuis bent! Zeven Assense ondernemers en De Bonte Wever slaan de handen ineen voor uniek project

Man uit Assen verdacht van verkrachting en poging tot ontvoering

Reacties uitgeschakeld voor Man uit Assen verdacht van verkrachting en poging tot ontvoering

Create AccountLog In Your Account