Sunday Evening Blues Jam met Tom Vieth

Assen – Op zondagavond 28 mei vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

Deze maand is dat zanger gitarist Tom Vieth uit Duitsland, Münsterland om precies te zijn. Deze in 1960 in Nottuln, een dorpje onder de rook van Münster geboren bluesmuzikant mag je een purist noemen, die naast veel eigen materiaal met zorg zijn repertoire uit het rijke traditionele Chicago songbook selecteert. In het verleden heeft Vieth regelmatig samengewerkt met een keur aan authentieke Chicago bluesartiesten en zo deelde hij het podium met onder andere John Primer, Eddie Shaw, Johnny Heartsman, Eddie C. Campbell, Eddie Taylor Jr. en Sunnyland Slim. Tom Vieth heeft in zijn loopbaan diverse albums opgenomen maar absoluut hoogtepunt is toch wel Tom’s Walk te noemen. Een cd die hij in 2004 in de Twist Turner’s House Of Sounds studio in Chicago met onder andere Rockin’ Johnny Burgin, Twist Turner, Eddie Shaw en Allan Batts als begeleiders heeft opgenomen.

Maar ook in eigen land staat de top van het Duitse bluescircuit voor Vieth klaar om met hem de studio in te duiken voor opnames. Muzikanten als Johnny Reiter, Tommy Schneller en Kay Strauss ontbreken dan ook niet op Vieths recente cd Playground Blues Jam. Tom Vieth zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, waarbij de nadruk zal liggen bij de klassieke Chicago blues zoals we hem heden ten dage nog steeds in de hoofdstad van de blues tegen komen. Aanvang 19.00 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Doorrijder gezocht na doodrijden hondje Chanel in de wijk Noorderpark Assen

Reacties uitgeschakeld voor Doorrijder gezocht na doodrijden hondje Chanel in de wijk Noorderpark Assen

Auto rolt water in, In Nieuwediep

Reacties uitgeschakeld voor Auto rolt water in, In Nieuwediep

ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en Mijn Buurt Assen diepen verhalen op van bewoners uit de wijk Lariks

Reacties uitgeschakeld voor ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en Mijn Buurt Assen diepen verhalen op van bewoners uit de wijk Lariks

Politie houdt verwarde man aan in een woning aan de Zaagmolen in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie houdt verwarde man aan in een woning aan de Zaagmolen in Assen

Peter R. de Vries doet een boekje open tijdens Derde Dinsdag

Reacties uitgeschakeld voor Peter R. de Vries doet een boekje open tijdens Derde Dinsdag

scooter bestuurde gewond na val op Maria in Campislaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor scooter bestuurde gewond na val op Maria in Campislaan in Assen

Getuigen mishandeling gezocht

Reacties uitgeschakeld voor Getuigen mishandeling gezocht

Schuurtje brandt uit in Eexterveenschekanaal (VIDEO

Reacties uitgeschakeld voor Schuurtje brandt uit in Eexterveenschekanaal (VIDEO

Create AccountLog In Your Account