Kunsthelden: van gouden idee naar podiumervaring

Assen – Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur organiseert dit jaar voor het eerst KUNSTHELDEN, een talentontwikkelingsprogramma voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar. Tussen mei en juni vinden in meer dan 40 groepen 7 & 8 van basisscholen in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo workshops van Kunsthelden plaats, waarin kinderen op zoek gaan naar hun gouden idee. Op zaterdag 8 juli 2017 kunnen de kinderen zichzelf met hun act of kunstwerk laten zien aan publiek en een deskundige jury. 

Talentontwikkeling is een belangrijk thema binnen de ontwikkelingen van cultuureducatie in het basisonderwijs. Het ICO draagt hieraan bij met de pilot Kunsthelden, door samen met leerkrachten op zoek te gaan naar de talenten die er zijn in de klas. Leerlingen worden tijdens de workshops van Kunsthelden uitgedaagd om creatief en out-of-the-box te denken en hun inspiratie om te zetten in een gouden idee. Op deze manier maakt Kunsthelden zichtbaar voor de scholen, kinderen onderling en het individuele kind wat zij kunnen en leuk vinden op het gebied van kunst & cultuur.

Een brug naar Kunstbende Drenthe
Voor de kinderen die zichzelf graag willen laten zien, biedt Kunsthelden een podium. Kinderen kunnen zich na de workshop inschrijven voor de wedstrijd op zaterdag 8 juli 2017 in Podium Zuidhaege te Assen. Professionele coaches helpen de deelnemers om van hun gouden idee een spetterende act of een inspirerend kunstwerk te maken, podiumvrees te overwinnen en de puntjes op de i te zetten. Zo ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen en doen ze podiumervaring op. Kunsthelden bouwt op deze manier een brug naar Kunstbende Drenthe en maakt het mogelijk dat steeds meer kinderen en jongeren de kans krijgen hun creatieve vermogens te ontdekken en ontplooien.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Mayatempel in Assen is onthuld: ‘Ik ben heel trots’

Reacties uitgeschakeld voor Mayatempel in Assen is onthuld: ‘Ik ben heel trots’

Extra bussen tot na middernacht tijdens C’est La Vie

Reacties uitgeschakeld voor Extra bussen tot na middernacht tijdens C’est La Vie

Auto uitgebrand op de A28 bij Assen-Noord

Reacties uitgeschakeld voor Auto uitgebrand op de A28 bij Assen-Noord

Hof van Saksen heropent pop-up restaurant L’Alunno in kerstperiode

Reacties uitgeschakeld voor Hof van Saksen heropent pop-up restaurant L’Alunno in kerstperiode

Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

Reacties uitgeschakeld voor Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

De meest gestelde vragen omtrent vuurwerk

Reacties uitgeschakeld voor De meest gestelde vragen omtrent vuurwerk

Create AccountLog In Your Account