MBO STUDENTEN BRENGEN KANSEN OP ARBEIDSMARKT IN KAART

Assen/Emmen/Meppel Daar sta je dan als ambitieuze, pas afgestudeerde mbo’er, met een diploma in de hand en de wereld aan je voeten. Maar waar begin je met het zoeken naar een baan? En hoe blijf je gemotiveerd als je twintig sollicitatiebrieven later nog geen werk hebt gevonden? Om pas afgestudeerden te helpen bij hun zoektocht naar werk, ontwierpen de deelnemers aan MBO Topacademie daarom ‘Topstadskaarten’ van de gemeenten Meppel, Emmen en Assen.  

In juli is het zover voor honderden mbo-studenten in de provincie Drenthe: ze zijn afgestudeerd en gaan op zoek naar hun eerste baan. Voor starters van het mbo kan de banenjacht tegenvallen. De arbeidsmarkt vraagt een hoge mate van flexibiliteit van afgestudeerden, die veelal aan het werk gaan in sectoren waar de eisen aan arbeidskrachten door technologische ontwikkelingen snel veranderen. De concurrentie van hbo en wo starters ligt bovendien op de loer. Mbo-studenten kunnen zich onderscheiden door niet alleen te excelleren als vakmeesters, maar door ook hun individuele talenten te ontplooien, en hun netwerk en communicatievaardigheden verder aan te scherpen.

De 25 deelnemers van MBO Topacademie van Drenthe College hebben de afgelopen maanden het beste uit zichzelf gehaald op het gebied van carrièreplanning en persoonlijke ontwikkeling. Zij bedachten als eindopdracht een oplossing om de zoektocht van pas afgestudeerden te vergemakkelijken. Op de door hun ontwikkelde ‘Topstadskaarten’ brachten ze samen met het bedrijfsleven hun arbeids- en netwerkkansen in Meppel, Emmen en Assen in kaart. Zo helpen zij zichzelf en andere mbo’ers op weg bij het aanspreken van hun netwerken en bij het maken van een eerste stap buiten de gebaande paden.

Op donderdag 11 mei presenteren de MBO Topacademici hun Topstadskaarten in het Atlas Theater in Emmen. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad en Frankwin van Beers CEO van Wildlands Adventure Zoo zullen onder ander meer inspirerende talks houden over ambitie en excellentie op het mbo.

“MBO Topacademie draait om jongeren die een stapje extra willen doen om te excelleren, vakoverstijgend maar ook in de eigen beroepsgroep. Het zou gaaf zijn als de Topstudenten overwegen om hun expertise in te zetten in de regio.” Frankwin van Beers, CEO WILDLAND Adventure Zoo, coach MBO Topacademie  

 

//////////Over Drenthe College////////////

Drenthe College is een mbo en opleidingencentrum. Elk jaar volgen ruim 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Auto belandt op de kop in een sloot aan de Rolpaal in Veenhuizen

Reacties uitgeschakeld voor Auto belandt op de kop in een sloot aan de Rolpaal in Veenhuizen

Symposium communistisch verzet in Noord-Nederland: Voor het eerst aandacht voor Drentse communistische verzetsstrijders

Reacties uitgeschakeld voor Symposium communistisch verzet in Noord-Nederland: Voor het eerst aandacht voor Drentse communistische verzetsstrijders

Feest bij Intertoys Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Feest bij Intertoys Vanderveen

Brandweer rukt uit voor afvalbrand

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer rukt uit voor afvalbrand

Jubilerende Gastouders bij SamSam

Reacties uitgeschakeld voor Jubilerende Gastouders bij SamSam

Brand op het terrein van Johan Willem Friso Kazerne in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brand op het terrein van Johan Willem Friso Kazerne in Assen

Zondag 26 Mei 2019: Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Reacties uitgeschakeld voor Zondag 26 Mei 2019: Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Raad van Toezicht DNK met Titia Siertsema compleet

Reacties uitgeschakeld voor Raad van Toezicht DNK met Titia Siertsema compleet

Create AccountLog In Your Account