Pareltjes uit het jeugdtheater komen naar nieuwe festival Art of Wonder

Regio – De programmering van de eerste versie van het jeugdtheaterfestival Art of Wonder is rond! Het is gelukt om een prachtige mix van landelijk grote namen binnen het jeugdtheater en diverse Noordelijke gezelschappen te programmeren. Met het festival Art of Wonder wil het Assens Jeugdtheatergezelschap Garage TDI ieder eerste weekend van juni de kracht van de verbeelding vieren. Een week lang vinden er activiteiten plaats op scholen en aansluitend een lang weekend in de stad.

Er zal fantasierijk beeldend theater, muziektheater en straattheater te zien zijn; in theaterzalen, in tenten en op verrassende locaties in de stad Assen, zowel binnen als buiten. De Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival met theater, workshops en muziek. Ook kun je in de tuin heerlijk eten en drinken. Gastheer van de tuin is Manos Tsantirakis van Tapas en wijnbar ‘Bodega Manolitos’. Op vrijdag 2 juni is in de Gouverneurstuin de opening van het festival, met een divers programma buiten in de tuin en in theatertenten. Op zaterdag breidt het festival zich verder uit over de stad. Zo wordt er gespeeld op straat, het Koopmansplein in leegstaande winkelpanden, Podium Zuidheage, het Op Stap theater, de Werkplaats Havenkwartier en in diverse winkelpanden. Zondag 4 juni is er een feestelijke afsluiting voor alle generaties samen in theater De Nieuwe Kolk met de voorstelling ‘Vuurtoren Wacht’ van Het Houten Huis.

Op de valreep lukte het artistiekleider Frederieke Vermeulen om nog eens twee pareltjes uit het jeugdtheater naar Assen toe te halen. Het Nationaal Toneel komt met de voorstelling ‘Don Quichot denkt na’ en BonteHond komt met ‘AaiPet,’ een voorstelling waarvoor het gezelschap een zilveren krekel bemachtigde. Voor de allerkleinsten hebben we enkele lieve voorstellingen vanaf twee jaar geprogrammeerd, zoals de winnaar van het Gouden Ei 2015: ‘Het Zigeunermeisje, huilend op een steen’ van Het kleine Theater. Ook is er jongeren theater van de Noorderlingen en een locatievoorstelling van de Vooropleiding Theater van Garage TDI.

Het festival Art of Wonder heeft de ondertitel: Jeugdtheater voor alle leeftijden. Dit betekent dat er voor kinderen van elke leeftijd iets te vinden is op het festival, maar ook dat de volwassenen zich kunnen verwonderen. Wij geven daarom ook nadrukkelijk geen bovengrens aan in het leeftijdsadvies bij de geprogrammeerde voorstellingen. Art of Wonder is een theaterfestival voor jong en oud. Juist de ontmoeting tussen de generaties vinden wij waardevol.

In totaal staan er in het weekend van 2 tot 4 juni 19 verschillende voorstellingen geprogrammeerd. De prijzen worden bewust laag gehouden, zodat het mogelijk is om met het hele gezin een totaal beleving te ervaren. Sommige activiteiten zijn gratis, of tegen een vrijwillige bijdrage achteraf. Kaartjes van de voorstellingen zijn vanaf 8 mei verkrijgbaar via de site artofwonder.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Summerbreak 2019: de data zijn bekend!

Reacties uitgeschakeld voor Summerbreak 2019: de data zijn bekend!

Inwoners Assen goedkoop uit met afvalstoffenheffing 2018

Reacties uitgeschakeld voor Inwoners Assen goedkoop uit met afvalstoffenheffing 2018

Beveiliging AsserPas is lek

Reacties uitgeschakeld voor Beveiliging AsserPas is lek

Officiële opening van kazerne brandweer Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Officiële opening van kazerne brandweer Assen-Oost

Gevarieerd sportaanbod in Assen op verschillende niveaus voor de 55+er

Reacties uitgeschakeld voor Gevarieerd sportaanbod in Assen op verschillende niveaus voor de 55+er

Bromfiets in brand bij kruising Obrechtlaan en Paganinilaan in de wijk Noorderpark Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bromfiets in brand bij kruising Obrechtlaan en Paganinilaan in de wijk Noorderpark Assen

Lente Kermis Assen 2017

Reacties uitgeschakeld voor Lente Kermis Assen 2017

Create AccountLog In Your Account