BIBLIOTHEKEN ASSEN, EMMEN EN HOOGEVEEN ORGANISEREN VRIJHEIDSCOLLEGES

Assen – In aanloop naar en tijdens de viering van 5 mei worden er in 10 provincies in Nederland Vrijheidscolleges georganiseerd. Zo ook in de provincie Drenthe, waar zowel in de bibliotheken van Assen, Emmen en Hoogeveen als op het Bevrijdingsfestival in Assen lezingen worden gehouden door bekende opiniemakers. Dit zijn Simone van Saarloos, Boris van der Ham, Dolf Jansen en Prem Radhakishun. Alle vier de sprekers geven een lezing over een onderwerp binnen het thema ‘de fundamenten van de democratie’. Een thema dat juist nú belangrijk is als onderdeel van het maatschappelijke debat.

Lezingen in de bibliotheken

Op 1 mei zal Boris van der Ham, oud-politicus en voorzitter van het Humanistisch Verbond, in de bibliotheek van Hoogeveen een lezing geven over wat vrije mensen bindt. Een dag later, op 2 mei, spreekt cabaretier en presentator Dolf Jansen in de Emmense bibliotheek over de vrijheid van meningsuiting. Columniste en filosofe Simone van Saarloos geeft als derde op 3 mei in de bibliotheek van Assen een lezing over wat de rol is van het lichaam als we over vrijheid spreken. Aansluitend op de lezing van Van Saarloos gaan jongeren in debat over een specifiek thema dat past bij de lezing. Het programma is gratis te bezoeken, aanmelden kan via bibliotheekassen.nl. 

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges (mede-georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges) zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. In samenwerking met tien Bevrijdingsfestivals brengen de Vrijheidscolleges een publiek op de been voor deze fundamenten van onze democratie en rechtsstaat. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats. De Vrijheidscolleges vinden plaats in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen.
Bevrijdingsfestival Tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen op vrijdag 5 mei geeft tv-persoonlijkheid en jurist Prem Radhakishun een lezing over vrijheid. Hij gelooft in de absolute vrijheid van meningsuiting en komt regelmatig in botsing met opponenten. Waar ligt de grens van deze vrijheid en mag je andere mensen kwetsen ten gunste van deze vrijheid? Radhakishun treed om 16.15 uur op. De toegang is, zoals voor het hele festival, gratis.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Buitenbrand Frans Halslaan

Reacties uitgeschakeld voor Buitenbrand Frans Halslaan

Brandweer gealarmeerd voor nacontrole aan Groningenstraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer gealarmeerd voor nacontrole aan Groningenstraat Assen

MMT ingezet voor Rendez-Vous in Assen

Reacties uitgeschakeld voor MMT ingezet voor Rendez-Vous in Assen

Drentse Scheurkalender goed op dreef

Reacties uitgeschakeld voor Drentse Scheurkalender goed op dreef

Weer een ongeval op de A28 nabij Vries

Reacties uitgeschakeld voor Weer een ongeval op de A28 nabij Vries

Nederlands Team Kampioenschap Poker

Reacties uitgeschakeld voor Nederlands Team Kampioenschap Poker

Schuurbrandje aan de van heuven Goedhartlaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Schuurbrandje aan de van heuven Goedhartlaan in Assen

Code geel: Weeralarm tot 21.00 uur

Reacties uitgeschakeld voor Code geel: Weeralarm tot 21.00 uur

Create AccountLog In Your Account