De Sunday Evening Blues Jam gaat weer van start.

Assen – Op zondagavond 16 april, eerste paasdag gaat de Sunday Evening Blues Jam in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen weer van start. Het is even een paar maandjes stil geweest maar uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance pakt samen met de Greyhound Blues Band de draad weer op en hebben een serie maandelijkse bluessessions gepland waarbij iedere sessie een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

Deze maand is dat de landelijk zeer gewaardeerde bluesmuzikant Peter Struijk. Peter werd geboren in Gouda maar groeide op in Den Haag en werd al op jonge leeftijd gegrepen door het gitaarspel en specialiseerde zich in blues, in Chicago blues om precies te zijn. Diverse malen reisde hij af naar de Windy City Chicago, hoofdstad van de blues waar hij uit eerste hand leerde van blueslegende James Yancey ‘Tail Dragger’ Jones. Samen met Robbert Fossen vormt hij de landelijk bekende Fossen Struijk Band, waarmee hij internationaal tourt.

Naast vele band albums heeft Peter Struijk twee zeer goed ontvangen solo albums op zijn naam staan. Struijk heeft in de loop de jaren veel ervaring opgedaan die hij nu graag deelt met belangstellenden door het verzorgen van gitaarlessen en het aanbieden van producers werkzaamheden. Tevens is deze veelzijdige bluesmuzikant label baas van Blueshine Records, een door hem zelf opgezet label waarop al vele producties zijn verschenen. Peter Struijk zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, waarbij de nadruk zal liggen op de authentieke Chicago blues. Aanvang 19.00 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account