Zondag 9 april: Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

Assen – Eni Viva Italia powered by Checkstar wordt in 2017 georganiseerd op het TT Circuit Assen en dit keer zonder een combinatie met de Super Car Sunday. Dit gaat gebeuren vroeg in het seizoen: zondag 9 april. Dat betekent weer een dag met volop onvervalst Italiaanse sfeer. Italiaanse auto- en motorclubs, Italiaanse lifestyle, een Concorso d’Eleganza, vrij rijden en parades op het circuit, bedrijvenstands, motorstunts, een clubpaddock met tal van merkenclubs en nog veel meer. Dit jaar verwelkomen we Eni Benelux en Magneti Marelli Checkstar als nieuwe hoofdsponsoren. Eni Benelux (voorheen Agip) is gespecialiseerd in de verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment smeermiddelen en speciale producten. Magneti Marelli Checkstar is een garageketen van Italiaanse autospecialisten. Houd de website in de gaten voor nieuwe updates in de komende weken.

 Concorso d’Eleganza

Er is een Concorso d’Eleganza, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met prachtige bekers in dit prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen. De jury staat onder leiding van Dennis Rietveld, beëdigd taxateur van klassiekers en oldtimers.

Strada Ferrari, via Maserati en Piazza Lamborghini

Een gedeelte van de paddock staat helemaal in het teken van deze bijzondere automerken; Ferrari, Maserati en Lamborghini. Ook zie je deze bijzondere wagens in actie op het circuit en worden de exclusiefste exemplaren in de spotlights gezet op het hoofdpodium.

Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Viva Italia! om er een grandioos Italiaans feest van te maken.  Vorig jaar waren meer dan 40 exemplaren aanwezig van dit merk.

De Ferrari Owners Club Nederland verzorgt de aanwezigheid van meer dan 100 Ferrari’s.

Clubpaddock

Naast de overweldigende paddock met Ferrari, Maserati en Lamborghini vindt er ook op de paddock een tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern. 

Track Time

Ook biedt Viva Italia! een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Recaro TrackTime. Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Piazza Affari

Op de Italiaans georiënteerde bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle.

Praktische informatie

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Entreetickets kosten €20,- aan de deur, €18,- in de voorverkoop tijdens de week voor het evenement en €16,- in de voorverkoop, tot 1 week voor het evenement. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen € 5,-, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Leden van Italiaanse autoclubs hebben entree voor slechts €12,- in de voorverkoop of ter plaatse voor €14,- op vertoon van een geldige clubpas.

 

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.viva-italia.nl of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Donorregister: heb jij je keuze al doorgegeven?

Reacties uitgeschakeld voor Donorregister: heb jij je keuze al doorgegeven?

Ruim 40 gezinnen kregen ondersteuning van Home-Start Assen en Noord-Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Ruim 40 gezinnen kregen ondersteuning van Home-Start Assen en Noord-Drenthe

Update:Boeksignering Dr. Jan Pol bij RTV Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Update:Boeksignering Dr. Jan Pol bij RTV Drenthe

Univé helpt ongelukken voorkomen dankzij e-bike middag

Reacties uitgeschakeld voor Univé helpt ongelukken voorkomen dankzij e-bike middag

Local Heroes en de Biggle Baggle Big Band

Reacties uitgeschakeld voor Local Heroes en de Biggle Baggle Big Band

Brandweer van Assen-Oost actie voor kleine lekkage bij Wilhelmina ziekenhuis

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer van Assen-Oost actie voor kleine lekkage bij Wilhelmina ziekenhuis

Repair Café Assen helpt bij goede voornemens

Reacties uitgeschakeld voor Repair Café Assen helpt bij goede voornemens

Create AccountLog In Your Account