Darters Marsdijkhal 1 strijdend naar zege

Emmen / Assen  – De darters van Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond goede zaken gedaan in de eredivisie. De koploper uit Assen won op bezoek bij het lastige De Rietplas 1 in Emmen met 6-3.

Vooraf was duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor de Marsdijkhallers. Hoewel de Emmenaren in de middenmoot staan, hebben zij een sterk team. En dat blijkt tijdens de singlewedstrijden. Frank Andringa brengt de Assenaren in de openingspartij op voorsprong, maar Bart van de Biesebos maakt vervolgens direct gelijkt. Als Armando Slotboom Marsdijkhal opnieuw op voorsprong brengt, lijkt een ruime voorsprong voor de Assenaren tot de mogelijkheden te horen. In de afsluitende singlewedstrijd is Danny Groote bij de Emmenaren echter ontketend: 2-2.

Wanneer De Rietplas vervolgens ook de eerste koppelpartij wint, dreigt het een zware avond te worden voor de darters van De Marsdijkhal. Maar waar het Asser koppel Peter Marissen/Frank Andringa in de eerste partij moeite hadden om uit te gooien, valt alles in de tweede wedstrijd goed.

Armando Slotboom en Yannick van de Reijen nemen vervolgens het stokje over van Marissen en Andringa. Dan doen de twee Assenaren uitstekend. Na twee spannende koppelwedstrijden staat er zeer positieve stand op het scorebord: 3-5.

De zege is binnen voor De Marsdijkhal. Maar in de afsluitende teamronde kan nog een belangrijk punt worden gepakt, aangezien elke punt meetelt in de strijd om de titel. De spanning is om te snijden, maar de Marsdijkhallers weten er het beste mee om te gaan.

Dankzij de 6-3 zege blijven de darters van Marsdijkhal 1 aan de leiding in de eredivisie. Zij hebben een voorsprong van tien punten op nummer twee De Planeet, dat later deze week in actie komt en tot op een punt kan naderen.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Create AccountLog In Your Account