KOM NAAR APOTHEEK THEMMEN: en laat gratis je cholesterol testen!!!

Assen – Ongeveer 65% van de volwassen Nederlanders tussen de 30-70 jaar heeft een verhoogd totaal cholesterolgehalte (>5 mmol/L.)*. Hoe zit het eigenlijk met jouw cholesterol?
Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. Mensen denken vaak dat cholesterol alleen iets is dat voorkomt bij mannen, oude mensen en mensen met overgewicht. Dit is niet zo, het geldt namelijk voor zowel mannen als vrouwen tussen de 30-70 jaar oud. En lang niet iedereen is op de hoogte van zijn of haar cholesterolgehalte. Wat ook niet veel mensen weten is dat het cholesterolgehalte vrij gemakkelijk te meten is en dat je met een paar simpele aanpassingen in je voeding en leefstijl vaak het cholesterolgehalte positief kunt beïnvloeden.

Meten is weten
Om mensen de gelegenheid te geven om op een gemakkelijke manier het cholesterolgehalte te laten meten, start in MAART de Nationale Cholesterol Test campagne bij Service Apotheek THEMMEN. Iedereen die na het invullen van de risicotest op www.nationalecholesteroltest.nl een verhoogd risico heeft, kan van 6 maart t/m 28 maart 2017 in de ochtend van een maandag of dinsdag gratis zijn of haar cholesterolgehalte laten meten bij Service Apotheek THEMMEN.
Doe de risicotest en maak een afspraak op nationalecholesteroltest.nl.

*Cijfers gebaseerd op het totale cholesterolgehalte van Nederlanders tussen 30-70 jaar. Bron: Factsheet Hartstichting, november 2012.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account