Darters Marsdijkhal 1 verliezen in topper van De Planeet

DE Krim/Assen – De Asser darters van Marsdijkhal 1 hebben donderdag hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij nummer twee De Planeet in De Krim werd het 5-4. En daarmee kwam de koploper in de eredivisie goed weg.

Na een 8-1 overwinning een week eerder was de Marsdijkhal uitgelopen naar een voorsprong van zeven punten in de competitie. Maar tegen nummer twee De Planeet leek die voorsprong in de beginfase van de wedstrijd als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Waar de winnaar in het voetbal drie punten krijgt, telt in het competitiedarten elke punt. Iedere wedstrijd worden er negen partijen gespeeld, waardoor er maximaal negen punten te halen zijn.

In de openingswedstrijd pakt Dick van Gijzen voor De Planeet direct een verrassende voorsprong. Als Wim Kroezen er vervolgens 2-0 van maakt, dreigt het een hele moeilijke avond te worden voor De Marsdijkhal. Yannick van de Reijen weet echter de spanning terug te brengen in de wedstrijd, door zijn singlepartij voor de Assenaren te winnen. Maar het is Jelle Wachtmeester die De Planeet naar een 3-1 voorsprong gooit in de singles.

Waar Marsdijkhal 1 al het hele seizoen goed presteert in de koppelwedstrijden, is dat in De Krim hard nodig. En het geluk zit de gasten uit Assen goed mee. Eerst zijn het Peter Marissen en Yannick van de Reijen die met twee zeges een gelijke stand op het scorebord zetten. Vervolgens weet De Marsdijkhal zelfs een voorsprong te nemen dankzij Marcel Bos en Armando Slotboom. Maar in de laatste koppelpartij trekt het duo Wachtmeester/Altena de stand toch weer gelijk: 4-4.
In de afsluitende teamronde valt de beslissing. De Planeet blijkt een stukje sterker en pakt de overwinning. De spelers van De Marsdijkhal kunnen redelijk tevreden naar huis. Dankzij de nipte nederlaag verliezen zij slechts een punt op de nummer twee.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Noes Solisa van de Stadspartij PLOP doet aangifte na afpersing

Reacties uitgeschakeld voor Noes Solisa van de Stadspartij PLOP doet aangifte na afpersing

The DUTCH TOURNAMENT

Reacties uitgeschakeld voor The DUTCH TOURNAMENT

Gloednieuwe Audi A4 door brand verwoest uit in Assen (Update Foto’s / Video)

Reacties uitgeschakeld voor Gloednieuwe Audi A4 door brand verwoest uit in Assen (Update Foto’s / Video)

Preuvenement Assen 2015 in de Gouverneurstuin in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Preuvenement Assen 2015 in de Gouverneurstuin in Assen

De politie zoek eigenaar van sieraden

Reacties uitgeschakeld voor De politie zoek eigenaar van sieraden

Jongeren “verleiden” naar een gezonde leefstijl

Reacties uitgeschakeld voor Jongeren “verleiden” naar een gezonde leefstijl

Wederom brand in Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren

Reacties uitgeschakeld voor Wederom brand in Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren

Vrouw gewond bij ongeval op de Anreep in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vrouw gewond bij ongeval op de Anreep in Assen

Create AccountLog In Your Account