Informatiebijeenkomst ‘Assen energieneutraal’

Assen – Op vrijdagavond 17 februari is de bijeenkomst ‘Assen energieneutraal’ op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Medewerkers van de gemeente Assen en de werkgroep Duurzaamheid, bestaande uit een viertal Asser politici vanuit de gemeenteraad, geven dan acte de présence.

De gemeente is op allerlei fronten bezig met duurzame ontwikkelingen en het aanjagen van duurzame investeringen door de inwoners van Assen. De leden van de werkgroep proberen vanuit de lokale politiek zaken voor het voetlicht te brengen en draagvlak te vinden binnen de raad van Assen.

De werkgroep Duurzaamheid zal toelichten hoe zij werkt, wat ze hebben bereikt en wat ze nog graag willen bereiken als het om duurzaamheid gaat.  Daarbij is er natuurlijk ook de ruimte vragen te stellen of de discussie met deze vier lokale politici aan te gaan.

Tijdens de bijeenkomst wordt het ‘Asser Servicekostenmodel’  toegelicht.  Hoe helpt dit bewoners van Assen om tot verduurzaming van hun woning te komen?  Verder zal er aandacht zijn voor initiatieven ontwikkeld in buurten of wijken met betrekking tot duurzaamheid.

De bijeenkomst is onderdeel van de reeks bijeenkomsten ‘Ode aan Gaia’, met duurzaamheid als gemeenschappelijk thema. Met de serie ‘Ode aan Gaia’ beogen de organisatoren zicht te bieden op het hoe en waarom van het Klimaatakkoord. De organisatoren zijn het Wereld Natuur Fonds (Regioteam Assen-Emmen), de Energiecoöperatie duurzaam Assen, Country Smile’s Groene Varkens en de Natuur en Milieufederaties Drenthe en Groningen.

De bijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur. De bijeenkomst is gratis voor iedereen toegankelijk en vindt plaats bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Burgemeester Out: Zie geen reden om benefiet in Assen te verbieden

Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester Out: Zie geen reden om benefiet in Assen te verbieden

Nederlands wegverkeer gaf 1,8 miljard minder uit aan benzine in 2020

Reacties uitgeschakeld voor Nederlands wegverkeer gaf 1,8 miljard minder uit aan benzine in 2020

Licht gewond bij ongeluk op de Hoofdstraat in Odoorn

Reacties uitgeschakeld voor Licht gewond bij ongeluk op de Hoofdstraat in Odoorn

Rally zonder poespas met ruim 135 oldtimers door Assen

Reacties uitgeschakeld voor Rally zonder poespas met ruim 135 oldtimers door Assen

Schoorsteenbrand Anloo

Reacties uitgeschakeld voor Schoorsteenbrand Anloo

Paaseitjesactie door de basisschool C.B.S. Scharmhof uit Assen

Reacties uitgeschakeld voor Paaseitjesactie door de basisschool C.B.S. Scharmhof uit Assen

Man krijgt klappen in de wijk Pittelo Assen

Reacties uitgeschakeld voor Man krijgt klappen in de wijk Pittelo Assen

Create AccountLog In Your Account